Ne smeš da se farbaš sama kod kuće: Imamo rešenje za tebe!

Kada se desi da nemamo dovoljno novca za farbanje kod frizera, ili kada su frizerski saloni zatvoreni, kao što je to slučaj u ovoj situaciji u kojoj smo se svi mi našli, po običaju pokušavamo da popravimo stvar na svoju ruku. To uglavnom radimo upotrebom farbe za kosu. Međutim neretko se desi da takvim postupkom samo još više pogoršamo izgled.

 

Nevešti pokušaji farbanja kose kod kuće

Nije ni čudo što se mnogi plaše da isprobaju farbanje kod kuće, kada uzmemo u obzir, koliko stvari može da krene po zlu, počev od odabira farbe i njene nijanse, količine kupljene farbe, pravljenja smese za farbanje, pa sve do samog postupka nanošenja farbe.

Problemi sa odabirom farbe za kosu i njene nijanse

Greška koju uglavnom prave oni koji nisu isprobavali farbanje kod kuće, jeste da ne kupe ili ne poruče dovoljno farbe za kosu, pa tek na pola farbanja to shvate. Sve ostaje neujednačeno i još gore nego što je bilo.

Još jedan od čestih problema, jesu problemi u odabiru one prave nijanse farbe za kosu. U drogerijama i online sajtovima za poručivanje, ogroman je izbor farbi za kosu. Ukoliko nikada do sada nisi isprobala farbanje kod kuće, onda ćeš najverovatnije odabrati nijansu farbe, tako što ćeš gledati koja ti se boja najviše dopada na pakovanju, ili koja ti se čini najsličnija tvojoj trenutnoj boji kose. Međutim, to je najčešća početnička greška koju možeš da uradiš!

 

Često, nije moguće da se ta nijansa sa pakovanja koju si izabrala uopšte primi na tvoju kosu. Razlog tome je što boja farbe za kosu, zavisi od podloge na koju se ta boja nanosi, odnosno zavisi od tvoje prirodne boje kose i pigmenata koji u njoj preovlađuju.

Ukoliko pokušavaš da izvučeš neku drugu boju sa pakovanja na već ranije farbanoj kosi, retko ćeš to uspeti, jer dolazi do različitih hemijskih procesa u toku farbanja koji to ne dozvoljavaju.

Problemi sa pravljenjem smese za farbanje

Kao što znaš, uz farbu se obično dobija i hidrogen, koji je neophodan za farbanje kose. Njega, u prodaji možeš pronaći i odvojeno, u vidu kreme, gela, ili tečnosti , pa je preporučljivo da i tu pripaziš i da odabereš pravi, u zavisnosti od toga kakvu gustinu i teksturu ukupne smeše želiš da postigneš. Jer uostalom, ukoliko njega nema, boja farbe se neće razviti i farbanje neće imati nikakvog efekta.

 

Prilikom mešanja hidrogena i farbe, moraš paziti da ti ne ostanu grudvice u smesi.

Po pitanju hidrogena, sada kada si odabrala onaj koji si želela, moraš da pripaziš i na procenat hidrogena koji ćeš staviti u smesu. Ako preteraš sa količinom hidrogena, rizikuješ da u potpunosti uništiš svoju kosu i doživiš hemijsko šišanje. Zato za svetlije i plave nijanse biraj hidrogen od 9% - 12%, a za tamnije nijanse biraj onaj od 6%.

Problemi sa nanošenjem farbe za kosu

Ako si uspešno uspela da izbegneš sve prethodno pomenute situacije, sada dolazi onaj najbitniji deo, gde trebaš biti najveštija i najpreciznija - nanošenje same farbe za kosu.

Najčešći problemi nanošenja farbe za kosu vezani su za ostatke boje po koži, naročito po čelu, koje se teško skidaju; prosipanje i kapanje farbe na sve strane; neravnormerno nanošenje boje po kosi, ili preskakanje delova kose pozadi koje ne vidimo; zaboravljanje upotreba rukavica prilikom farbanja i pranja kose; ostavljanje farbe na kosi duže od 45 minuta; neuspelo farbanje potiljka; loše ispiranje kose posle farbanja i još mnoge druge.

 

Ukoliko ti sve ovo deluje previše komplikovano, nezgodno i nemaš hrabrosti da isprobaš ovako nešto kod kuće i želiš da sačekaš da se tvoj najdraži salon ponovo otvori, onda te u potpunosti razumemo.

Baš zato nam je drago što postoji i proizvod za nekoga ko nije vešt u farbanju kod kuće i koji će nam, makar i privremeno olakšati sve muke sa dosadnim izrastkom od farbanja i neprijatnim sedim. Radi se o Magic Retouch, spreju za prekrivanje izrastka i sedih.

L'Oréal Paris Magic Retouch Root Concelaer sprej

Ovaj sprej za kosu, idealno prekriva sedi koren kose i izrastak, tako što se stapa momentalno sa prirodnom bojom kose. Odgovara i farbanoj i nefarbanoj kosi i pruža joj prirodan i osvežen izgled. Magic Retouch sprej je izuzetno jednostavan za korišćenje i brzo prekriva željeni deo kose, što može sjajno da ti posluži, ukoliko ga naprskaš tik pred neki video call ili online druženje sa osobama koje dugo nisi videla.

Formula ovog spreja pruža privremeni rezultat, koji će se zadržati na kosi sve do sledećeg pranja kose, ali je zato kreirana za sve tipove kose i jedno pakovanje ovog spreja može se koristiti i do 25 puta po potrebi.

Dobro ga promućkaj pre upotrebe i naprskaj malu količinu spreja na suvu i već oblikovanu kosu (ili frizuru po želji), tako što ćeš bočicu postaviti na 10 do 15 cm od kose. Za samo 3 sekunde videćeš magični efekat ovog spreja, kome je potrebno samo minut kako bi se osušio.

Kao što vidiš uvek može lakše i jednostavnije nego što ti se čini.

Kakva su tvoja iskustva sa farbanjem kod kuće? Piši nam u komentarima!

Pročitaj još: Siva kosa: kako se našminkati uz ovaj neobični trend

Za ovaj izgled preporučujemo

 • L'Oréal Paris Magic Retouch Mahagony Brown

  Poručite odmah
 • L'Oréal Paris Magic Retouch Brown

  Poručite odmah
 • L'Oréal Paris Magic Retouch Dark Blond

  Poručite odmah
 • L'Oréal Paris Magic Retouch Dark Brown

  Poručite odmah
 • L'Oréal Paris Magic Retouch Golden Brown

  Poručite odmah
 • L'Oréal Paris Magic Retouch Le Brun

  Poručite odmah
 • L'Oréal Paris Magic Retouch Light Blond

  Poručite odmah
 • L'Oréal Paris Magic Retouch Medium Iced Brown

  Poručite odmah

Povezane teme: šminka, nega, poznati, trend, iskopiraj izgled, L'Oreal ambasador, colorista, kosa, Loreal Paris, Magic Retouch, Loreal hair

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Kako da iskočiš iz okvira i uneseš novine u tvoj jesenji makeup look?

Septembar je mesec kada sve krećemo ispočetka, vreme je da uneseš novine u svoj jesenji makeup...