Šampon za suvo pranje kose: kako ga koristiti?

 

Šampon za suvo pranje kose štedi vreme i energiju i definitivno je najbolji saveznik aktivnih ljudi, onih koji redovno treniraju ili su često na putovanjima. Samo nekoliko minuta i par prskanja sprejom biće dovoljni da masna i teška kosa povrati čistoću, svežinu, prijatan miris i naravno, volumen! Ovaj šampon je nešto kao “prva pomoć” u torbi, naročito kada dobiješ iznenadni poziv za izlazak ili sastanak. Upravo to objašnjava njegovu popularnost i rasprostranjenost, a da bi dao optimalne rezultate neophodno je da se pridržavaš određenih pravila prilikom korišćenja.

Najpravilniji način nanošenja šampona za suvo pranje kose

Razdeli kosu na pramenove (otprilike na 5cm) kako bi ravnomerno nanela prah. Važno je da šampon naneseš što bliže korenu. Pomoću šnale za kosu možeš olakšati taj proces.

Pre nego što započneš “suvo pranje” (prskanje), budi sigurna da je rastojanje između spreja i korena kose minimum 15 cm. Tako ćeš izbeći gomilanje proizvoda na jednom mestu i neprijatne bele tragove. Ostavi da deluje nekih 10-ak minuta, i zapamti, što duže ostane na glavi - to bolje! Šampon će imati vremena da ispuni svoju primarnu namenu, tj. da apsorbuje višak masnoće.

 

Jagodicama prstiju nežno izmasiraj teme, a potom dobro rasčešljaj kosu kako bi se prah sa korena preneo na ostatak kose. Na ovaj način ćeš ukloniti i višak preparata sa vlasi. Ako si u potrazi za proizvodom koji ne ostavlja vidljive bele tragove i magično osvežava u trenu, preporučujemo ti L'Oreal Paris Magic Shampoo.

Najbolje vreme za upotrebu suvog šampona

Posle klasičnog pranja regularnim šamponima i vodom, kosa momentalno postaje sveža i bujna, ali već sledećeg dana, posebno nakon treninga, može početi da izgleda pomalo masno i “teško”. Upravo tada na scenu stupa suvi šampon. Njegov puderast finiš, ima moć da pored viška sebuma, izvlači neprijatne mirise, pa čak i višak vlage.

Interesantno je da se šampon za suvo pranje može naneti i na sveže opranu kosu kako bi potpomogao dodavanju teksture i volumena.

Količina je važna – izbegni uobičajene greške!

Glavno pravilo glasi - nema preterivanja! Postići ćeš jači efekat ukoliko postepeno dodaješ manje količine šampona, umesto da automatski apliciraš ogromnu količinu proizvoda.

Ne zaboravi da je ovo preparat za brzopotezno rešavanje problema. Učiniće da kosa momentalno zablista, a ujedno će odložiti pranje za dan, eventualno dva. To ipak ne znači da bi trebalo da ga koristiš svakodnevno, već zaista u onim kriznim situacijama ili između dva regularna pranja.

Nije na odmet napomenuti da se, baš kao što mu i samo ime kaže, šampon za suvo pranje kose uvek nanosi, samo i isključivo na suvu kosu!

Da li si već koristila šampon za suvo pranje kose? Podeli sa nama u komentarima!

Pročitaj još: Oporavak kose: ulja i maske za kosu koje čine čuda

Za ovaj izgled preporučujemo

 • L'Oreal Paris Magic Shampoo Fresh Crush

  Poručite odmah
 • L'Oreal Paris Magic Shampoo Rose Tonic

  Poručite odmah
 • L'Oreal Paris Magic Shampoo Sweet Fusion

  Poručite odmah
 • L'Oreal Paris Magic Shampoo Vegetal Boost

  Poručite odmah
 • L'Oreal Paris Magic Shampoo Citrus Wave

  Poručite odmah

Povezane teme: nega, Loreal Paris, šampon za kosu, Loreal hair, Nega kose

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Haircare trikovi: Ovo su najbolji saveti za pravilnu negu kose!

Kada pomislimo na negu kose, uglavnom nemamo jasne smernice kako treba da brinemo o njoj. Zato, donosimo savete koji će rešiti sve tvoje nedoumice...