Zaboravi na nadogradnju: saveti za brži rast kose

Ukoliko i ti imaš utisak da ti kosa nikada neće dostići željenu dužinu i pored svih mogućih maski za kosu koje možeš sama napraviti od kuće, nisi jedina. Mnogi muče muku sa sporim rastom kose, te zbog toga propuštaju da isprate aktuelne trendove boho pletenica i talasa u kosi ili se pak odluče za nadogradnju kose, koja često izgleda neprirodno. Međutim, moguće je ubrzati njen rast i na mnogo lakši način. Naredni saveti za brži rast kose ne samo da će stimulisati rast tvoje kose, već će je i učiniti zdravijom, jačom i dužom. Nikakva nadogradnja ti neće biti potrebna!

Rast kose

Kosa u proseku raste pola milimetra dnevno, ali na njen rast mogu uticati i genetika, zdravlje kože glave, razni spoljašnji uticaji, kao i način na koji je tretiramo. Kosu oštećujemo svakodnevnim stiliziranjem, bilo da je u pitanju fen, presa za kosu ili čak i najobičnije vezivanje repa. Naravno, najviše oštećenja može da se vidi na farbanoj kosi blanšom koja podseća na slamu, ukoliko nije adekvatno negovana. Svi ovi razlozi ne utiču samo na zdravlje i na izgled kose, već i na njen rast, pa zato zdrava i negovana kosa brže raste od suve i oštećene kose.

Savet 1: Koristi obnavljajući šampon i balzam

Ako si se pronašla u ovom svakodnevnom stiliziranju kose i tek sada si svesna koliko su i te male sitnice uticale na to da ona nikako ne poraste onoliko koliko si želela, šampon je sledeća stavka na koju treba da obratiš pažnju.

Ukoliko želiš da oporaviš svoju oštećenu i da imaš dugu, jaku i zdravu kosu, uvek biraj obnavljajuće šampone koji sadrže negujuće formule koji će ujedno i nahraniti, ojačati i obnoviti tvoju kosu. Oni obično sadrže kvalitetne sastojke, poput biljnog keratina, vitamina i ulja ricinusa. Obnavljajući šampon će još bolje delovati u kombinaciji sa balzamom za kosu a i rašćešljavanje će ti biti lakše.

Savet 2: Obrati pažnju na ishranu

Raznovrsna ishrana je put do zdravlja čitavog organizma, pa i tvoje kose. Kao što je dobra i kvalitetna ishrana važna za izgled tvog tela, tako je važna i za ishranu korena dlake kose, odnosno folikula dlake. Uz upotrebu odgovarajućih vitamina i minerala moguće je stimulisati rast kose, a naročito pomoću hrane bogate omega 3 masnim kiselinama, gvožđem, cinkom i selenom, kao što su morski plodovi, avokado, spanać, kakao, crveno meso i mnoge druge namirnice.

Savet 3: Masiraj kožu glave prilikom pranja

Mnogima je u frizerskim salonima omiljeni deo sređivanja kose baš ova masaža glave u kojoj se opuste i uživaju pre samog šišanja. Međutim ona se ne obavlja samo masaže i ugođaja radi, već zato što masaža korena glave prilikom pranja kose pomaže stimulisanje cirkulacije krvi i samim tim rasta kose. Zato je obavezno da je i ti praktikuješ prilikom pranja kose.

Savet 4: Koristi maske za kosu

Minimum jednom nedeljno je preporučljivo da kosu istretiraš pomoću maske za kosu, kako bi je revitalizovala i oporavila od svih stilizovanja i spoljašnjih uticaja. Preporučujemo ti da biraš maske za kosu koje se koriste protiv pucanja krajeva, kao i maske pomoću kojih ćeš lakše raščešljavati kosu i koje će stimulisati njen rast.

 

Koje si ti trikove praktikovala za brži rast kose? Podeli sa nama u komentarima!

Pročitaj još: Kako da naneseš makeup za kosu

Za ovaj izgled preporučujemo

 • L'Oréal Paris Elseve Dream Long Restoring Shampoo

  Poručite odmah
 • L'Oréal Paris Elseve Dream Long Detangling Conditioner

  Poručite odmah
 • L'Oréal Paris Elseve Dream Long Intense Repairing Mask

  Poručite odmah
 • Garnier Fructus Repairing Papaya Hair Food Shampoo

  Poručite odmah
 • Kerastas Paris Resistance Bain Extentioniste

  Poručite odmah
 • Kerastas Paris Resistance Serum Extentioniste

  Poručite odmah
 • L'Oréal Professionnel Serié Expert Pro Longer Shampoo

 • Loreal Proffesionnel SE Pro Longer Ends Filler Concentrate

Povezane teme: trend, dnevna rutina, večernja rutina, Vichy, Loreal Paris, šampon za kosu, Loreal hair, Nega kose, Kerastas, Pro Longer, SerieEXPERT

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Svakodnevna borba protiv starenja: Pravilna nega kože u tridesetim!

Kada zakoračiš u tridesete dešavaju se razne promene na koži, da li su upravo tridesete pravo vreme da se borimo protiv ranih znakova starenja, vreme ...