Make Up In The City: Šminkanje bez ogledala

Jedan od izazova s kojim se suočavamo u toku dana, jeste kada u žurbi ne možemo da pronađemo ono magično ogledalce, a ne preostaje nam ništa drugo, nego da se našminkamo ili popravimo šminku na slepo, bez pomoći ogledala.

Najčešće je to situacija u prevozu, ili kada u žurbi zaboraviš gde si zaturila ono malo ogledalce. Draga Paula iz Make Up In The City ekipe je ovoga puta morala da odgovori na ovaj - no mirror makeup izazov, koji joj je Điki postavio i da nam pokaže svoje umeće šminkanja bez ogledala. Pogledaj kako se ona snašla:

Konturisanje lica bez ogledala

Paula je na samom početku imala malu pomoć od Đikija. Pa je on tako odabrao za nju dve različite nijanse Maybelline New York Fit Me pudera, uz pomoć kojih je , ona na slepo pokušala da konturiše svoje lice. Prvi Đikijev savet odnosio se na to gde se nanosi svetlija, a gde tamnija nijansa pudera, kako bi se postigao efekat konturinga.

Prmeni i ti Đikijeve savete, tako što ćeš tačkicama obrubiti lice sa spoljne strane, tamnijom nijansom pudera, a i onda povući dve crte uz pomoć iste nijanse pudera, tik ispod jagodica. Svetliju nijansu pudera nanesi po sredii nosa, na jagodice, na sredinu čela i malo iznad obrva.

Sada kada si sve tačkice i nijanse pudera rasporedila na prava mesta, došlo je vreme da prvo izblenduješ, naravno uz pomoć bjuti blendera, svetliju nijansu pudera, pa zatim pređeš na tamniju nijansu. Obavezno izblenduj i vrat, potezima od brade na dole, kako ne bi ostao onaj ružni efekat maske.

 

Korektorom prekrij sitne nesavršenosti

Nakon dobrog utapkavanja nijansi pudera, došlo je vreme za nanošenje korektora. Paula je Maybelline New York Instant Anti Age Eraser korektor, stavila samo ispod unutrašnjeg ugla oka, a onda ga je jagodicama prstiju urtapkala preko podočnjaka, a zatim ga je pretapkala sa bjuti blenderom kako bi se sve to lepo stopilo.

Senke za oči s kojima imaš najmanje šansi da pogrešiš

Kada nemaš ogledalce pri ruci, najbolje je da odabereš neke neutralnije tonove senke za oči, kako potencijalne greške ne bi bile toliko vidljive. Paula je odabrala Maybelline New York The Nudes paletu senki za oči. Najsvetliju nijansu je stavila na donji deo kapka i to uz pomoć prstiju, a tamniju smeđu nijansu je stavila na sami prevoj kapka. Kao što znaš, prevoj kapka se lako može napipati, pa se tu senka i najlakše nanosi bez ogledala.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MAKE💋UP (@_mymakeup__) on

Odaberi jaču nijansu rumenila

Jedan od osnovnih Đikijevih saveta koji je podelio sa nama, odnosi se na odabir odgovarajuće nijanse rumenila. Njegova preporuka je da biraš jače rumenilo, ali da ga neneseš u manjoj količini, odnosno da obavezno višak rumenila streseš sa četke za rumenilo pre nanošenja. Onda kada ti ogledalo nije pri ruci, dovoljno je samo da se nasmeješ i da ga naneseš kružnim pokretima četkicom.

Nanošenje karmina bez ogledala

Paula je stavila Color Sensational Made For All karmin, u nijansi 373. Međutim, kako ona ima punija usta, ovaj korak joj je najteže pao. Ako i ti imaš poteškoće sa nanošenjem ruža, onda ga prvo nanesi blagim tapkanjem prstima, a zatm pokušaj da karmin laganim pritiskom naneseš na usne, počev od gornje usne.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Maybelline New York (@maybelline) on

Ovaj korak je Pauli najteže pao – nanošenje maskare bez ogledala

Kod ovog koraka Điki se toliko solidarisao sa Paulom, da je čak i on pokušao da stavi maskaru bez ogledala. Za ovaj korak odabrali su Maybelline New York The Colossal Platinum Black maskaru. Sigurno će ti njihovi pokušaji izmamiti osmeh na lice. :)

Da li ćeš pokušati da se našminkaš bez ogledala? Javi nam u komentarima kakvi su tvoji utisci o ovom izazovu?

Pogledaj još: Make Up in the City: Šminka za aktivne devojke

Za ovaj izgled preporučujemo

 • Maybelline New York Fit Me Matte 105

  Poručite odmah
 • Maybelline New York Fit Me Matte 115

  Poručite odmah
 • Maybelline New York Instant Anti Age Eraser Nude

  Poručite odmah
 • Maybelline New York The Nudes Palette

  Poručite odmah
 • Maybelline New York Fit Me Blush - 40 Peach

  Poručite odmah
 • Maybelline New York Color Sensational Made For All Mauve For Me 373

  Poručite odmah
 • Maybelline New York Colossal Platinum Black

  Poručite odmah

Povezane teme: šminka, maskara, senke za oči, senčenje lica, oči, karmin, ruž, tečni puder, puder, konturisanje, usne, leto, tutorial, rumenilo, korektor, Make Up in the City, Maybelline New York, trepavice, Made For All

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Da li si spremna za trendy prolećni makeup u plavim nijnsama?

Zaboravi na dosadne boje, jer ovog proleća u fokusu su plave nijanse, evo kako da se nasminkaš a da pratiš trendove sezone...