4 koraka do dugotrajnog manikira

Izgled vaših noktiju je veoma bitan. Ne samo da su negovani nokti privlačniji od izgrickanih sa iskrzanim lakom, već ćete se sa negovanim rukama i same osetiti samouverenije. Svesne smo da često nemamo puno vremena za sređivanje noktiju, ali ipak možemo u samo nekoliko jednostavnih koraka da se pobrinemo za savršen izgled svojih ruku koji može da potraje i nekoliko nedelja.   

Najbitnija je sama nega noktiju o kojoj moramo posebno da se pobrinemo kada je reč o manikiru.  

 

A post shared by essie (@essiepolish) on


Pre same nege potrebno je otkloniti stari lak, ali ako nismo dovoljno pažljive, može lako da se desi da stari sloj jednostavno uništi i naš najnoviji manikir. Upotrebite vatu ili tufer i nokte pre nanošenja podlaka temeljno očistite. Na taj način ćete izbeći sva prirodna ulja koja stvaraju problem za lepo nanošenje laka.

Ne kvasite ruke pre lakiranja, jer se nokti na taj način proširuju, a posle nanošenja laka ponovo skupljaju.

 

A post shared by essie (@essiepolish) on


Pre nanošenja podlaka, potrebno je da nokte malo i oblikujete. Najbolje je da pratite liniju zanoktica, jer tako postoji manja verovatnoća da će se vaši nokti polomiti.  

Kada završite sa prvim koracima koji su od velikog značaja za što postojaniji manikir, premažite nokte podlakom.

 

A post shared by essie (@essiepolish) on


Nanesite jedan sloj na nokte i čak dva na sam vrh nokta koji je najviše na udaru spoljašnjih uticaja. Podlak će zaštititi nokat, jer može brzo da vam se desi da upravo lak u boji ostavi tragove na vašim noktima i posle upotrebe sredstva za skidanje laka.  

Kada se podlak konačno osuši, nanesite sloj ili dva laka za nokte.

 

A post shared by essie (@essiepolish) on


Ukoliko biste htele da produžite postojanost laka, namažite ga dva puta, ali sačekajte da se osuši nakon prvog nanošenja pa tek onda nanesite drugi sloj. Za kraj, nanesite i jedan sloj nadlaka. Preporučujemo Essie Gel Setter koji kreira izgled gela i čini da lak u boji duže traje na noktima.

Pročitajte još: Nemate vremena za novi manikir? Evo kako da osvežite postojeći!

Za ovaj izgled preporučujemo

  • Essie First Base

    Poručite odmah
  • Essie Good To Go

    Poručite odmah
  • Essie Gel Setter

Povezane teme: nokti, manikir, essie

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Top 5: Najlepši nokti za zimu

Šta su tvoje asocijacije na ovo hladno, ali lepo godišnjeg doba? Predlažemo aktuelne nijanse lakova za nokte i sugerišemo kako treba da izgledaju tvoj...