Imate kratke nokte? Uradite italijanski manikir!

Tvoji kratki nokti ne moraju izgledati neprivlačno! Ukoliko želiš perfektan manikir koji nokte i samu ruku čini tankima, možeš se odlučiti za italijanski manikir, staru tehniku koju si možda već praktikovala, a da toga nisi ni bila svesna.

Tamna boja jeste dobar izbor za kratke nokte, pa je ovo verovanje primenljivo i na ovu tehniku. Ipak, za razliku od tradicionalnog francuskog manikira, ova tehnika nema mnogo veze sa izborom boje laka. Nasuprot tome, ova tehnika se temelji na načinu nanošenja laka. Ako si se do sada vodila idejom da su tamni lakovi odličan izbor za kratke nokte, uz ovaj način lakiranja možeš i da odstupiš od starog pravila i izabereš boju koju zaista želiš u datom trenutku.

Važna je, pre svega, preciznost i perfektno nanošenje jednim potezom. Cilj: nikako ne dotaći zanoktice ili uopšte stići previše blizu levoj i desnoj ivici nokta. Štaviše, potrebno je ostaviti oko jedan milimetar na obe ivice nokta bez laka. Efekat je vizuelan, nokti i ruke će izgledati duži i tanji. Stoga je vrlo bitno izvući savršenu liniju sa obe strane.
 

 

A post shared by essie (@essiepolish) on

Prvi korak

 Kao i uvek, započnite sa pripremom noktiju. Iako su kratki, turpijom napravite oblik koji želite.

Drugi korak

Ova tehnika zahteva urednu nokatnu ploču, baš zato što kod kratkih noktiju imate i manje slikarsko platno. Ispolirajte nokte pre nanošenja baze, a potom pokvasite ruke kako biste omešale zanoktice i pogurale ih unazad. Time ćete dobiti nešto veću površinu, a i pripremiti  nokatnu ploču za nanošenje laka.

Treći korak

U pripremu spada i nanošenje baze. Nanesite je ostavljajući oko milimetar sa obe strane, baš kao što biste uradile sa lakom u boji.

Četvrti korak

Nanesite prvi sloj izabrane boje, ostavljajući ponovo isti prazni prostor sa obe ivice. Sačekajte da se malo osuši. Potom nanesite i drugi sloj boje.

Peti korak

Dovršite sa top coat-om Essie Good to Go ne praveći ovaj razmak od milimetar! Tako ćete biti sigurni da će boja I sam manikit duže ostati na mestu.

Ovo je odlična tehnika za kratke nokte, bilo da ih volimo i namerno skraćujemo, bilo da nam malo sporije rastu. Kao što smo napomenuli, tamna boja jeste odličan izbor uz ovu tehniku, ali i ukoliko izaberete svetlije boje, postići ćete prefinjen i uredan izgled noktiju koji će izgledati tanji i duži. Probajte! Sve je u vežbanju.

Pročitajte još o: Najbolji oblici noktiju za 2018. godinu

Za ovaj izgled preporučujemo

  • Essie First Base

  • Essie Good to Go

  • Essie Licorice

    Poručite odmah
  • Essie Limo-Scene

    Poručite odmah

Povezane teme: manikir, essie

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Najbolji oblici noktiju za 2018. godinu

Trendovi u svetu noktiju menjaju se isto kao i moda i frizure, a dame, kako ne bi slepo pratile trendove, često ih prilagođavaju svom stilu...