Kako se pravilno nanosi lak za nokte 

Ono što je najbitnije kod nanošenja laka za nokte jeste da morate da pripremite nokatnu ploču.

 

A post shared by essie (@essiepolish) on


Kao što kada se šminkate očistite lice i hidrirate ga pre nanošenja šminke, tako i vaši nokti moraju da prođu određeni proces sređivanja kako bi se lak što duže zadržao na njima i kako bi manikir izgledao lepše.

Pre nanošenja laka, očistite nokte od prašine ili bilo kakvih drugih nečistoća pa pređite vatom natopljenom acetonom koji će učiniti da površina nokta bude idealno čista. Takođe, ako je neophodno, u pomoć pozovite turpiju za poliranje da bi vaša nokatna ploča bila što ravnija.

Ono što dosta devojaka preskače jeste nanošenje baznog laka, jer misle da je to gubljenje vremena.

Bazni sloj se veoma brzo suši jer je providan i maže se u tankom sloju, a njegova funkcija je veoma bitna za dalje nanošenje laka i postojanost boje. Takođe, on daje laku u boji mogućnost da se lakše veže za nokat, a ujedno sprečava da nokti prime boju laka, pogotovo onih tamnijih.

Ipak, ono što je najbitnije da svaka devojka savlada kod manikira jeste pravilna tehnika nanošenja laka.

 

A post shared by essie (@essiepolish) on


Veoma je jednostavna i brzo se uči, a kada je jednom primenite, nećete je više nikada izbaciti iz vaše rutine sređivanja noktiju.

Prvo pravilo je da predebeo sloj nikada ne izgleda dobro i previše se dugo suši, što znači da je trik u nanošenju dva tanka sloja. Vreme nanošenja između prvog i drugog sloja ne bi trebalo da bude kraće od dva minuta.

Lak stavljate u tri jednostvanja i brza poteza - jedan potez po sredini i dva sa strane.

 

A post shared by essie (@essiepolish) on


Jedan potez po sredini, jedan sa leve strane i jedan sa desne strane. Po sredini se ide od ivice nokta i lagano vuče nadole, a isto tako se radi i sa strana. Ukoliko hoćete da vam nokti budu vizuelno duži, onda lak nanosite do same donje ivice nokta.

Ako imate vremena, za kraj obavezno koristite top coat kako bi vam se lak zadržao duže na noktima i dobijao još lepši sjaj. Stručnjaci preporučuju da se koristi verzija koja nije brzosušeća jer traje neuporedivo duže.

Pročitajte još: Najlepše boje lakova za kratke nokte

Za ovaj izgled preporučujemo

  • Essie First Base

    Poručite odmah
  • Essie Top Coat

    Poručite odmah

Povezane teme: manikir, essie

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Volite da nosite prstenje? Ovi lakovi za nokte su za vas!

Ljubiteljke prstenja? Priznajemo, krive smo. Ti maleni „obruči“ su nas jednostavno osvojili...