Koliko često treba raditi manikir i pedikir?

Iako se svaka pripadnica nežnijeg pola trudi da joj nokti na nogama i rukama uvek izgledaju uredno i negovano, veliki je broj onih kojima bankovni računi, ali i nedostatak slobodnog vremena, ne dozvoljavaju učestale posete kozmetičkim salonima. Upravo zbog toga mnoge dame zanima pravi odgovor na pitanje: koliko često bi zaista trebalo raditi manikir i pedikir?

Manikir

 

A post shared by essie (@essiepolish) on


U obzir treba uzeti kvalitet vaših noktiju, ali i dnevne rutine kao što su pripremanje obroka, pranje posuđa, bavljenje sportom, kucanje na tastaturi... Ove i slične aktivnosti negativno utiču na izgled noktiju na rukama, a jedna od navika koja definitivno najviše doprinosi lošem izgledu ruku jeste grickanje noktiju i zanoktica. U ovom slučaju preporučuje se jedan tretman na svakih nedelju dana, dok se u međuvremenu savetuje korišćenje ulja za negu zanoktica.

Ukoliko ste tip osobe koja će radije poručiti hranu iz restorana ili odmarati na plaži dok vaši prijatelji igraju odbojku, posete kozmetičkim salonima preporučuju se jednom u dve nedelje, kako bi se vašim noktima pružila redovna, uobičajena nega, ali i kako biste svoje nokte obojili u tom trenutku najpopularnijom nijansom.

Dame sa izuzetno visokim kvalitetom prirodnih noktiju, ali i one koje koriste proizvode za negu i dugotrajne lakove za nokte, uglavnom ne moraju da posećuju kozmetičke salone više od jednom u mesec dana. Tretmani će u ovom slučaju zahtevati samo blagu korekciju zanoktica.

Pedikir

 

A post shared by essie (@essiepolish) on


Pedikir obično traje prilično duže od manikira, pa je takav tretman najbolje ponavljati jednom do dva puta mesečno. Ipak, ukoliko su vaša stopala često izložena negativnom uticaju spoljašnjih faktora, kao i ukoliko imate problema sa suvom kožom i žuljevima, preporučuju se nešto češći tretmani (tri puta mesečno), koji će vam pomoći u rešavanju ovih uobičajenih problema.

Pročitajte više: Manikir kod kuće: Tri koraka do prelepih noktiju

Za ovaj izgled preporučujemo

  • Essie Care Apricot

    Poručite odmah

Povezane teme: nokti, nega, manikir, essie, pedikir

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Otkrivamo trendy lakove za nokte koji se brzo suše

Kada biramo onaj idealan lak za nokte, gledamo da je dugotrajan i brzosušeći. Srećom, brend essie je mislio na nas i kreirao lak za nokte sa formulom ...