Manikir kod kuće: Oblikovanje noktiju

Dobar manikir je jedan od najlepših beauty aksesoara, a ukoliko niste u mogućnosti da makar jednom nedeljno odete u posetu salonu lepote, naučite uz našu pomoć korak po korak da same kod kuće sređujete nokte.

Prvo i osnovno: Redovno secite i turpijajte nokte

 

A post shared by essie (@essiepolish) on


Naročito ako ste odlučile da puštate nokte, njihovo redovno skraćivanje je bitno kako bi oni ravnomerno rasli i kako ne bi pucali.

Potrudite se da vam linija nokta "ne šeta". Nokti nikako ne bi trebalo da izgledaju kao lopatice na vrhovima vaših prstiju, već izaberite oblik kakav vam najviše pristaje (ovalni, ravni, špicasti...) i negujte tu „liniju nokta“. Vaš pravi saveznik u ovom poduhvatu je grickalica za nokte, jer sa njom brzo i lako možete ispraviti nedostatke i dovesti oblik svojih noktiju do perfekcije.

Špicaste stiletto nokte polako, ali sigurno smenjuje oblik badema

Tajna ovog oblika je u nežnijem zaobljenju centra (koji je kod stiletto noktiju znatno oštriji), a bilo koja dužina zahvalna je za bilo koju boju laka za nokte. Takođe, bademast oblik izdužuje prste i „preti“ da postane apsolutni trend sezone.

Kako biste dobile savršen oblik, imajte u vidu da pored klasičnih, multifunkcionalne turpije postoje s jakim razlogom

 

A post shared by essie (@essiepolish) on


Međutim, pored nege linije nokta, ne zaboravite na nokatnu ploču i otarasite se turpijom svih neravnina. Pošto isturpijate nokte i osvežite ruke kremom, odgovarajućim baznim lakom zaštitite nokat od laka u boji jer ćete ga tako dodatno nahraniti.

Znajte i da beauty eksperti širom sveta ne preporučuju često lakiranje noktiju, iz estetskih, ali i zdravstvenih razloga. Zato uvek dozvolite da prođe malo vremena od jednog do drugog lakiranja.

„Sveto“ trojstvo baza - lak - top coat

Pošto nalakirate nokte, top coat je neophodan poslednji korak manikira. Essie u ponudi ima pregršt praktičnih rešenja, od brzog sušenja do neophodne nege i sjaja, te se trudite da vreme izdvojeno za bavljenje noktima iskoristite u potpunosti i ne preskačite nijedan korak. Good to go top lak odlična je varijanta za uvek zauzete dame, jer bez mnogo čekanja dostižete manikir koji izgleda kao da ste upravo izašle iz salona lepote.

Pročitajte još o: Najlepše boje lakova za kratke nokte

Za ovaj izgled preporučujemo

  • Essie Good to Go

  • Essie First Base

  • Essie Wicked

Povezane teme: manikir, essie

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Jesenji manikir: Povratak u devedesete

Uz malu pomoć jesenje Essie kolekcije...