Manikir trend: Puder nokti

Izgleda da je gelu i akrilnim noktima odzvonilo, jer na bjuti scenu u punom sjaju stižu puder nokti iliti dipping!

Nema više dvostatnog sedenja u salonu, “prženja” noktiju pod UV lampama, beskonačnog turpijanja prilikom svake korekcije, dehidtratacije, pucanja i listanja nokatne ploče, alergijskih reakcija na metakrilat…

Dipping metoda uređivanja noktiju ne samo da predstavlja estetsko osveženje, već je i mnogo zdravija alternativa gore pomenutim tehnikama. Omogućava da produžimo i učvrstimo prirodne nokte, a da istovremeno oni ostanu tanki i zdravi.

 

Tečnost koja se u prvom sloju nanosi na nokte bogata je vitaminima i kalcijumom, dok je super-pigmentisani puder zadužen za ostavljanje predivnog i glatkog traga glamuroznih boja.

Postupak izrade je vrlo jednostavan i bezbolan, traje za trećinu kraće nego gel metoda, ne koriste se UV lampe, već se tečnost suši na vazduhu i tako zadržava hranjive sastojke.

Kako izgleda proces?

Nokti se prvo dezinfikuju kako bi se sa njih uklonio sjaj i dobio mat efekat, a potom se koristi dehidrator koji u potpunosti eliminiše masnoću iz noktiju.

 

Posle blagog oblikovanja, eliminišu se zanoktice, potiskuje kožica i nanosi tečna baza, a odmah za njom, nokat po nokat uranjamo u specijalni puder željene boje. U trećem koraku, umesto u obojeni, nokte uranjamo u bezbojni prah i na kraju nanosimo aktivator koji dodatno suši i učvršćuje nokte. Nakon četiri sloja, sledi finalno oblikovanje, i konačno, sjaj koji će noktima dati glamurozan izgled.

Ovaj super glatki manikir traje minimum tri nedelje, a za razliku od vrlo zahtevnih korekcija u slučaju gel tehnike, puder nokti se tope u acetonu, zbog čega je “popravka” daleko brža i mnogo manje agresivna.

Da li ovaj manikir trend šteti noktima?

Prilikom izrade puder noktiju ne treba očekivati neke dugoročne posledice i oštećenja, naročito ukoliko je osoblje u salonu stručno i ukoliko se koriste kvalitetni i provereni proizvodi. Kao i svaki drugi kozmetički tretman i dipping može biti štetan, jer puderi u svom sastavu mogu da sadrže različite hemikalije i supstance koje su potencijalno štetne po zdravlje. Zato se ne ustručavaj da postaviš gomilu pitanja u salonu (npr. koji brend pudera se koristi i sl.).

 

Pineterst

Puder nokti u kućnoj radinosti? Zašto da ne!

Na Jutjubu pronađi neki dobar tutorijal, prostudiraj još jednom ceo postupak, a onda nabavi adekvatan manikir set, puder u željenoj boji, bazu, top coat i počni!

Imaj na umu da ova tehnika zahteva i strpljenje i vreme. Kada u poslednjem koraku budeš nanosila sjaj, ne zaboravi da mu je potrebno par minuta da se osuši, a tek onda pristupi nanošenju hranljivih ulja i losiona za negu

 

Pinterest

Ako oklevaš, možda bi bilo najbolje da nokte prvi put radiš u salonu kako bi se što bolje upoznala sa svim fazama procesa ili da se držiš proverenih i kvalitetnih lakova za nokte, koji traju.

Pročitaj još: Manikir trendovi koje ćemo obožavati ove zime

Za ovaj izgled preporučujemo

 • L'Oréal Paris Color Riche 770

  Poručite odmah
 • L'Oréal Paris Color Riche 442

  Poručite odmah
 • Maybellne New York Color Show 301 Love This Sweater

  Poručite odmah
 • Maybelline New York Color Show 20

  Poručite odmah
 • YSL La Laque Couture Limited Edition - Blanc Figuratif

  Poručite odmah
 • YSL La Laque Couture 98 Base Coat

  Poručite odmah
 • Lancôme New Le Vernis 301

  Poručite odmah
 • Lancôme New Le Vernis 152

  Poručite odmah

Povezane teme: nokti, manikir, trend, jesen, ombre manikir, ombre nokti, puder nokti, akrilni nokti, dipping manikir

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Kako da izabereš svoj makeup look za sezonu popularnih festivala

Leto je vreme za popularne muzičke festivale, otkivamo koji makeup look da izabereš da budeš primećena i u trendu ...