Manikir trendovi koje ćemo obožavati ove zime

Kao što znaš, u modi i u makeup-u povratak nekih starih trendova je uveliko postao uobičajena pojava. Pa kao što te ne čudi kada neku haljinu ili pantalone koje je tvoja mama nosila u njenoj mladosti, sada vidiš na svakom koraku, tako ne treba ni da te čudi što su i ovogodišnji zimski manikir trendovi inspirisani nekim lepšim vremenima.

Svaki od ovih manikir trendova možeš sama da uradiš kod kuće, a sve što je potrebno kako bi to uspela jeste da ispratiš naše savete.

Manikir trend „Seaglass“

Nostalgija za trendovima iz devedesetih, otpočela je još od prošlog leta kada je jedna od najpopularnijih svetskih manekenki podelila na svom Instagram profilu fotografiju pink jelly manikira. Odmah potom, nema salona koji nije nastavio eksperimentisanje sa ovom jelly manikir tehnikom, pa je tako i nastao ovaj sveži zimski manikir trend pod nazivom „seaglass“.

 

Pinterest: Jessica Washick

Šta je sve potrebno za Seaglass manikir?

Kako bi uspešno kreirala ovakav manikir, potrebni su ti:

- lak u boji kojoj želiš (mi ti za zimu preporučujemo neke bele i led plave tonove),

- klasični top coat i

- mat top coat.

Na samom početku, kako bi krerala bazu, napravi mešavinu laka u boji koji si odabrala i top coat-a. Nanesi tu bazu na sve nokte i ostavi je da se osuši. Nakon toga nanesi samo obični top coat lak, a odmah nakon njega i mat top coat lak. Nanošenjem ova dva različita top coat laka, dobićeš onu odgovarajuću ledenu mat nijansu i staklasti izgled noktiju.

Trobojni French manikir

French je verovatno jedna od najčešćih manikir tehnika sa kojom vole da eksperimentišu u bjuti salonima. U toku jeseni, imala si priliku da naučiš kako da kreiraš francuski manikir na nekoliko novih načina. Pa ne čudi, što je i ove zime, eksperimentisanjem sa ovom tehnikom, nastao i trobojni french manikir.

 

Pinterest: Alicia Torello

Šta je sve potrebno za Trobojni French manikir?

U samom nazivu trenda, možeš da zaključiš da su ti potrebna tri različita laka u boji za ovu manikir tehniku, lak za nokte nude nijanse ili bezbojni lak za nokte.

Dakle, ponovo zaboravi na klasični french sa jednom belom linijom. Osveži svoje nokte, tako što ćeš kreirati tri različite linije na vrhu nokta, umesto jedne dosadne bele linije. Ono što je sjajno kod ove tehnike, jeste što sa te tri linije, odnosno boje možeš da se igraš i da budeš kreativna do mile volje.

Bilo da si odabrala tri karakteristične boje zastave tvoje zemlje, nijanse tvog omiljenog brenda, ili prosto svoje tri omiljene boje, ovaj french manikir biće zapažen. Ostatak nokta ostavi da ti bude vidljiv, pa ga premaži sa nekim providnim lakom za nokte, ili ako više voliš sa nekom nude nijansom.

Pastelni zimski manikir

Pastelne boje iz osamdesetih godina nisu doživele svoj comeback samo u makeup tehnikama šminkanja očiju, već su ponovo jedne od najtraženijih nijansi i na noktima. Mada ih obično vezujemo za letnji period, pastelne boje zavladaće i ove zime.

 

Šta  je sve potrebno za Pastelni zimski manikir?

Za kreiranje ovog manikira, potrebni su ti pastelna nijansa laka za nokte koju najviše voliš, beli mat lak za nokte i da dobro uvežbaš isrtavanje po noktima.

Prvo nansesi omiljenu pastelnu nijansu na sve nokte, a onda izdvoji samo nekoliko noktiju sa obe ruke koje ćeš iscrtati uz pomoć belog mat laka za nokte. Najzapaženiji crteži po noktima u ovom periodu su snežni elementi, poput pahulja i ledenica. Videćeš kako svaka pastelna boja može da se poveže baš ovom tehnikom i sa zimskim periodom.

Manikir trend šljokičastih pahulja

Koja je najčešća kombinacija šljokica i boja koju viđaš u zimskom periodu, bilo na tvojoj novogodišnjoj jelci, bilo u gradu? Pa naravno ona koja najviše asocira na sneg, kombinacija srebrne i bele boje.

 

Šta je sve potrebno za Manikir trend šljokičastih pahulja?

Ovaj trend će verovatno biti najzastupljeniji kada se radi manikir od kuće. Što zbog lakoće njegovog izvođenja, što zbog toga što kod njega potpuno ne možeš da pogrešiš. Da, sve je dozvoljeno! Najbitnije je da pustiš mašti na volju i da se poigravaš sa mat belim lakom koji ćeš u raznim oblicima i veličinama iscrtavati po svojim noktima, a da onda na njih pospeš srebrne šljokice ili premažeš srebrni lak na belu mat nijansu, nakon što se osuši. I eto, tek tako, sneg na tvojim noktima koji se presijava je ulepšao tvoj celi izgled.  Ne preporučujemo ovu tehniku za posao ili za školu, ali će zato fantastično izgledati kada se ove šljokice budu presijavale na njima u nekom izlasku ili u šetnji gradom.

Koju od ovih zimskih manikir tehnika ćeš ti isprobati ove zime? Piši nam u komentarima!

Pročitaj još: Uradi sama: Ombre nokti

Za ovaj izgled preporučujemo

 • Maybellne New York Color Show 301 Love This Sweater

  Poručite odmah
 • Maybelline New York Color Show 677

  Poručite odmah
 • Maybelline New York Color Show Downtown Red

  Poručite odmah
 • Maybelline New York Color Show City Smoke

  Poručite odmah
 • YSL La Laque Couture 25

  Poručite odmah
 • Lancôme Le Vernis Top Coat

  Poručite odmah
 • YSL La Laque Couture 96

  Poručite odmah
 • YSL La Laque Couture Limited Edition - Blanc Figuratif

  Poručite odmah

Povezane teme: nokti, manikir, trend

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Trend alert: Probali smo maskaru o kojoj bruji Tik Tok

Otkrivamo zašto je Maybelline New York Lash Sensational Sky High maskara postala najviralnija maskara na Tik Toku...