Najbolji načini za čuvanje lakova za nokte

Sigurno sve devojke imaju baš onaj lak koji najviše vole, a momenat kada shvate da on nije kao kada su ga kupile, da ima grudvice u sebi i da se zgusnuo nijednoj od njih ne pada lako.

Da bi vaši omiljeni lakovi trajali što duže i da njihov kvalitet bude isti do poslednje kapi, morate da ih što bolje „održavate u životu“.

 

A post shared by essie (@essiepolish) on


Većina lakova ima rok trajanja od dve do tri godine u zavisnosti od proizvođača. Kako bi vas što bolje služili to vreme, predstavljamo vam neke od trikova kojima bi trebalo da se koristite da bi vaš omiljeni lak trajao što duže.

Lakove bi trebalo da čuvate na hladnom i tamnom mestu, kako se ne bi pre vremena zgusnuli, kao i na određenim temperaturama.

 

A post shared by essie (@essiepolish) on


Kada vidite da se promenila gustina vašeg laka za nokte, možete da probate da ga vratite u život tako što ćete ga razrediti ukoliko još ima šanse za to i ako nije skroz ispario.

Da biste sprečili promenu gustine laka potrebno je da vaše lakove ne držite u prostorijama koje su izložene direktnim sunčevim zracima, jer će tada i boja da izbledi, a i može lako da se desi da lak pređe iz tečnog stanja u gušću masu.

Takođe, lak bi pre svake upotrebe trebalo lagano nekoliko minuta ugrejati i trljati rukama.

 

A post shared by essie (@essiepolish) on


Na ovaj način će se vratiti u što tečnije stanje i ako je došlo do stvaranja grudvica, lagano ćete ih razbiti.

Uvek treba da obradite pažnju kako su poređani vaši lakovi, jer najbolje je da oni stoje uspravno, kako bi njihova formula uvek bila tečna.

Pročitajte još: Najveće manikir greške koje pravite

Povezane teme: nokti, manikir, essie

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Prolećni manikir trend: negative-space nokti

Umetnost ukrašavanja noktiju definitivno je najbezbednije polje na kom možeš iskazati svoju kreativnost. Potrebno je samo da nabaviš “alat” i pustiš m...