Naša nova zimska opsesija: mat nokti

Ovaj hladni, vetroviti, ali idilični zimski period, savršen je za ulepšavanje i negovanje ruku i noktiju i pravo vreme da se isprate najnoviji manikir trendovi.

Nokti, pored toga što odražavaju tvoj stil, mogu savršeno da dopune bilo koji outfit ili da ga dodatno istaknu, pa ti predlažemo da umesto uobičajenog zimskog izbora, crnog laka za nokte koji se presijava, isprobaš najnoviju zimsku opsesiju - mat lak za nokte. Nekada popularan manikir trend, doživljava svoj zasluženi comeback ove zime!

 

Pinterest

Mat nokti

Mat nokti se jednostavno kreiraju, efektni su i kao stvoreni za zimu. Velika je razlika između laka za nokte koji se presijava i laka za nokte koji praktično upija svetlost i ne ostavlja nikakav odsjaj na njima. Oni u odgovarajućoj nijansi mogu biti šik promena koju si tražila, ali mogu delovati i elegantno i sofisticirano, u zavisnosti od tvojih potreba.

Napravi svoj mat lak za nokte

Mat lakovi za nokte, koje možeš naći u prodaji, često nisu najpristupačniji, ali ti sa lakoćom možeš pretvoriti bilo koji lak za nokte u mat lak za nokte, i to sve samo ako budeš ispratila jednostavne korake.

 

Pinterest

Korak 1 – Aceton

Očisti svoje nokte uz pomoć acetona, laganim pokretima na dole, bez obzira da li imaš na njima lak ili ne. Ovo bi inače trebalo da radiš pre svakog nanošenja laka za nokte, kako bi uklonila bilo kakve tragove masnoće sa noktiju, jer se lak neće zadržati na onim mestima koji imaju i najmanje tragove masnoće.

Korak 2 – Base Coat

Mat lak za nokte je još efektniji, ukoliko se opredeliš za neku tamniju nijansu, pa je zbog toga neophodno da pre nanošenja laka za nokte naneseš prvo base coat lak. On će zaštititi tvoje nokte i omogućiti lakše prianjanje laka.

Korak 3 – Dva premaza laka za nokte po želji

Nanesi prvi sloj laka za nokte, pusti da se dobro osuši, pa onda nanesi još jedan sloj tog istog laka. Uveri se da nisi napravila neku grešku i da na noktu nemaš nikakve neravnine, jer će ih poslednji korak učiniti još vidljivijim.

Korak 4 – Mat Top Coat

Odmah nakon drugog sloja laka, pre nego što se osušio, nanesi mat toap coat. Obrati pažnju da na bočici laka piše da je baš mat toap coat, jer sa običnim top coat-om efekat neće biti isti. Može da se desi da neki mat top coat malo posvetli boju tvog laka ili da je izmeni, pa zato gledaj da koristiš što kvalitetniji mat top coat. Pusti top coat da se dobro osuši, nekada je za neke potrebno i do sat vremena, iako ne deluje tako.

 

Pinterest

Eksperimentiši sa mat noktima

Ono što je najbolje kod mat noktiju, jeste eksperimentisanje i nebrojene mogućnosti koje ti oni nude. Poigravaj se i sa bojama i sa motivima na njima. Sjajna kombinacija jesu nude i crna boja, a ništa manje dobra ideja nije ni kombinovanje mat lakova sa šljokicama ili sa klasičnim lakovima koji se presijavaju. Predstavljamo ti par nama najdražih ideja za mat manikir ove zime:

Čokoladni mat manikir

Nijanse mnogima omilljene poslastice, našle su put od usana, pa sve do naših noktiju. Čokoladne braon nijanse uklopiće se savršeno uz bež kaput, nude makeup ili bilo koju priliku. Nokti će zahvaljujući svojoj mat teksturi izgledati kremasto i primamljivo, a tvoj izgled nenametljivo osvežen.

Boja zime u mat varijanti

Boja koja se najbolje uklapa uz svaki simbol zime je definitivno bela boja. Zamisli onda koliko tek dobro može da izgleda beli mat manikir, sa par horizontalnih linija praznog prostora, na nekoliko notkiju. Ovakvi nokti će sigurno ostaviti bolji efekat od klasičnog proidnog belog laka koji se presijava na njima, zar ne?

 

Pinterest

Sivi mat ombre nokti

Još jedna tmurna i hladna boja, koja je popularna u zimskim mesecima jeste siva boja. Pa zašto se onda ne bi i sa njim malo poigrala, korišćenjem ombre stila. Iznijansiraj nokat po želji u vertikalnom ili horizontalnom pravcu. Ono što je dobro kod ovog mat manikira je što podjednako dobro pristaje i dužim i kraćim noktima.

Tačkasti mat manikir

Uvek možeš napraviti jednostavni, ali i pomalo neutralni manikir, ako nokte namažeš nokte jednom od tamnijih nijansi. Zamsili onda koliko bi značila jedna mala tačkica u potpuno suprotnoj nijasni na svakom noktu. Mat tufnice začiniće svaki ozbiljan outfit. Vreme je da podetinjiš ponovo.

Mat francuski manikir

Do sada si već usavršila neobične varijante francuskog manikira, a zamisli onda koliko još mogu da budu zanimljivija eksperimentisanja sa frenčom, ukoliko budeš kombinovala mat i obični lak za bazu ili vrh nokta. Boju odaberi po svim izboru.

 

Pinterest

Kako se teči čini ovaj mat manikir? Piši nam u komentarima!

Pročitaj još: Manikir trend: Puder nokti

Za ovaj izgled preporučujemo

 • Lancôme New Le Vernis 152

  Poručite odmah
 • Lancôme New Le Vernis 551

  Poručite odmah
 • Lancôme New Le Vernis 301

  Poručite odmah
 • Lancôme Le Vernis Saint-Germain Bleu

  Poručite odmah
 • YSL La Laque Couture 73

  Poručite odmah
 • YSL La Laque Couture 98 Base Coat

  Poručite odmah
 • YSL La Laque Couture 111

  Poručite odmah
 • YSL La Laque Couture Limited Edition - Blanc Figuratif

  Poručite odmah

Povezane teme: nokti, manikir, mat, Yves Saint Laurent, Lancome, ombre nokti, YSL, lak za nokte, mat nokti

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Sedam koraka za pravilno nanošenje tečnog pudera

Kako bi uspešno prekrila sve vidljive nepravilnosti na koži, nije dovoljno da tek tako razmažeš tečni puder. Neophodno je da imaš na umu sledeće korak...