Nega noktiju na moru

Jedva čekaš odmor! U izmaglici vreline, već vidiš sebe bezbrižnu na peščanoj plaži, sa koktelom u ruci i…savršenim noktima? Za ovakvu sliku, noktima je potrebna malo pažljivija nega. Na moru važe nešto drugačija manikir pravila od onih gradskih, svakodnevnih. Sunce, pesak i slana voda će ti zasigurno prijati, ukoliko u njihovim blagodetima s merom uživaš. A šta je sa noktima? Evo nekoliko korisnih saveta, kako da neguješ svoje nokte na moru.

 

Zaštita pre svega

Koža se na suncu lakše, brže i više isušuje nego u drugim okolnostima. Važno je zato zaštititiji je odgovarajućom kremom za negu ruku, a naročito obratiti pažnju na predeo kože oko nokta. Naravno, potrebno je da krema sadrži UV faktor kako bi zaštita bila potpuna. Kremu obilato nanesi, više puta u toku dana, utrljavajući je i u kožu oko noktiju. Na taj način će ostati meka i hidrirana.

Odmor i za nokte

Da li postoji mogućnost da i tvoji nokti ovog puta dobiju zasluženi odmor? Možda bi ih tokom letovanja mogla tretirati hranljivim uljima, sredstvima protiv zanoktica, preparatima za jačanje noktiju…Onako usput, dok čitaš knjigu pod suncobranom. Ukoliko su recimo crveni nokti tvoj zaštitni znak ili su tvoj izbor trendi nude nokti ili mint nokti i ne možeš se odreći svog atraktivnog laka za nokte na plaži, sasvim te razumemo. Ali predlažemo da onda odvojiš bar jedan dan da rehabilituješ svoje noktiće i dozvoliš im da se malo odmore.

 

Sačuvaj boju

Naravno da će uz izazove poput peska i slane vode, tvoj lak za nokte brže posustajati. Preporučujemo ti  zato da uz omiljenu letnju nijansu laka za nokte  obavezno naneseš i neki od kvalitetnih preparata koji će produžiti trajanje laka i sačuvati ga od onog neželjenog morskog mat izgleda.

Nigde bez…

Da se razumemo, koliko god lenčarila, ipak  letovanje za tvoje nokte podrazumeva nešto ekstremnije uslove: šljunak, poneka aktivnost sa loptom, skokovi u vodu…Svakako u torbi za plažu treba da nosiš i turpiju za nokte. Makar i samo da, turpijajući nokte, upotpuniš tu easy going sliku svog savršeno, zasluženog odmora.

Pročitajte više o: Boje lakova za nokte koje bi svaka devojka trebalo da ima

Za ovaj izgled preporučujemo

  • Garnier Intensive Care Handcream

    Poručite odmah
  • Essie care Millionails

    Poručite odmah
  • Gel Setter Essie

  • Essie Mint Candy Apple

    Poručite odmah

Povezane teme: nokti, manikir, essie

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Donosimo 11 ideja za najlepše nokte ovog proleća

Ove sezone dominiraju vedre boje koje popravljaju raspoloženje i mame osmehe na lice...