Neobični trikovi za nokte koji su u stvari genijalni

Leti sa otvorenim sandalama i kratkim rukavima brzo naletimo na novu barijeru – nokte. Zimi su možda neke od vas i zaboravile na njih, zato je već pre leta vreme da ih pripremimo za novu obuću. Nema ničeg lepšeg od opuštajuće kupke za noge dok same uživamo u udobnoj stolici sa knjigom u ruci. Nije potrebno biti manikir-majstor, možda ti samo nedostaje malo saveta uz koje će tvoji nokti biti još lepši.

Posvetli nokte

 

A post shared by essie (@essiepolish) on


Za podlogu upotrebi beli lak za nokte. Time ćeš istaći boju laka kojeg ćeš naneti posle belog, jer ta boja je obavezna i pre nanošenja neonskih nijansi.

Upotrebi ajlajner

Iako su tuferi praktični za skidanje laka, nijedno sredstvo ne može biti bolje od četkice ajalajnera. Ona je precizna i tanka pa će tako lako doći do svih teško dostupnih delova noktiju i tako ih očistiti.

Ne zaboravi na vazelin

 

A post shared by essie (@essiepolish) on


Pre nego što se odlučiš da obojiš nokte, kožu oko noktiju namaži vazelinom. Tako ćeš i posle svake greške brzo otkloniti suvišnu boju sa zanoktica.  

Upotrebi sunđer za šminku i kreiraj ombre izgled

Ombre stil je poslednjih nekoliko godina pravi modni hit, ne samo kada su u pitanju garderoba, kosa i šminka, već i nokti. Iako se čini nemoguće, sam proces je prilično jednostavan. Nanesi lak na sunđer za nanošenje šminke pa ga pritisni na nokat.

Pasta za zube

 

A post shared by essie (@essiepolish) on


Ponekad biramo crne ili crvene lakove koji ostavljaju neprijatne fleke na našim noktima. Otkloni ih tako što ćeš naneti malo paste na četkicu i isčetkati nokat sve dok ne bude čist i sjajan.

Kućni manikir

Za poseban manikir nije ti uvek potreban stručnjak već je dovoljan i domaći pribor. Za različite teksture upotrebi uzorke nadohvat ruke. Dobro će ti doći i lepak u traci kojim ćeč kreirati crte, kvadratiće ili pak neke druge oblike.

Mat rešenje

Pomešaj nešto bezbojnog laka sa senkom u prahu i voilà, kreirala si novi mat manikir. Tako će odavno zaboravljena senka dobiti novu ulogu u tvojoj beauty priči.  

Više na: „Najslađi“ manikir za leto

Za ovaj izgled preporučujemo

  • Essie Blanc

    Poručite odmah
  • Essie Licorice

    Poručite odmah
  • Essie Too Too Hot

    Poručite odmah

Povezane teme: nokti, manikir, essie

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Znate li šta je to nailfie?

Da li si čula za nailfie trend koji se širi po društvenim mrežama zahvaljujući ...