Ogulila si gel lak, i šta sad?

Zbog višenedeljne postojanosti, ali i neosporne estetike koju pruža, gel tehnika izrade noktiju poslednjih godina postala je veoma popularna. Nažalost, vanredne okolnosti u kojima se našao ceo svet i privremeno zatvaranje kozmetičkih salona, pretvorilo je naše lepe i negovane nokte u pravu noćnu moru!

 

Iako saloni polako počinju sa radom, poštovanje socijalne distance se nastavlja zbog čega su liste za zakazivanje prilično duge. Ako je gel već počeo da se guli sa tvojih noktiju, ne očajavaj – možeš brzo i lako rešiti problem neurednih noktiju! Predstavljamo ti jednostavno i iznad svega bezbedno uputstvo za skidanje gel laka i to u kućnim uslovima, a ceo postupak traje oko pola sata.

Kako da ukloniš gel lak, a da ne uništiš nokte?

Za početak, obezbedi:

- turpije odgovarajuće granulacije (za poliranje);

- aluminijumsku foliju;

- sredstvo za uklanjanje trajnog laka, skidač laka ili aceton;

- Tufere ili vatu.

Pre nego što započneš proces, na sto postavi čist peškir, temeljno operi ruke toplom vodom i sapunom kako bi uklonila suvišne masnoće sa noktiju i prati sledeće korake:

 

Korak 1: Turpijanje

Pre nego što započneš turpijanje, zaštiti zanoktice hranljivom kremom, a potom skrati nokte na željenu dužinu. Da bi izbegla oštećenje prirodnog nokta, ne koristi makazice i grickalicu, već nokte “skrati” turpijom za poliranje (granulacija 180/180). Obavezno turpijaj u jednom pravcu, nikako napred-nazad. 

 

Istom turpijom, laganim potezima ukloni gel lak sa površine nokta kako bi u sledećoj fazi postupka obezbedila brže i efikasnije delovanje skidača laka. Vodi računa da ne preteraš sa turpijanjem, jer ćeš u protivnom izguliti površinu prirodnog nokta, a to želimo da izbegnemo po svaku cenu. Na kraju, četkicom ukloni prašinu sa noktiju.

Korak 2: Paketići od folije

Pripremi pet manjih komada alu-folije i pet tufera ili parčića vate. Savetujemo ti da radiš jednu po jednu ruku. Tufer ili vatu dobro natopi sredstvom za skidanje laka ili acetonom, prisloni na nokat, a onda svaki prst obmotaj folijom. Pritisni sa svih strana da folija dobro prione kako vazduh ne bi došao do nokta i samim tim izazvao prerano sušenje acetona.

 

Sačekaj 15 minuta da sredstvo deluje, a onda odmotaj foliju i guračem zanoktica lagano ukloni ostatke laka.Ako u svom manikir setu imaš “buffer” turpiju, izmatiraj celu nokatnu poloču i četkicom ponovo odstrani ostatke prašine.

Korak 3: Nega i “novi krug”

Pod jakim mlazom vode operi ruke sapunom, dobro ih osuši i obilno namaži hidratantnom kremom. Kada koža dobro upije, možeš započeti novi krug “igranja” – lakiranje, crtanje, ukrašavanje…šta god ti je volja!

 

Po završetku lakiranja, obavezno nanesi ulje za zanoktice kako bi nahranila kožu oko noktiju i učinila je makanom i zdravom.

Ne može jednostavnije, zar ne?

Pročitraj još: Stakleni nokti: najveći trend u Holivudu

Za ovaj izgled preporučujemo

 • Essie First Base

 • Essie Cuticle Oil Apricot

 • Essie Good to Go

 • Mixa Cold Cream

  Poručite odmah
 • Maybellne New York Color Show 353 Red

  Poručite odmah
 • Maybellne New York Color Show 301 Love This Sweater

  Poručite odmah
 • Maybelline New York Color Show 677

  Poručite odmah
 • Maybelline New York Color Show 20

  Poručite odmah

Povezane teme: nokti, nega, trend, tutorial, essie, Maybelline New York, Mixa, lak za nokte, Maybelline New York Color Show

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Mikro hajlajting ili Dream Girl look je trend koji nam se svideo sa TikTok-a!

Odlučili smo da ti predstavimo trend koji je oborio društvene mreže i pomognemo da samostalno postigneš ovaj izgled poznat kao Dream Girl Lool...