Pet načina da sačuvate vaše nokte

Dok birate lakove u omiljenim tonovima koji vas uvek obore sa nogu, sigurno ne razmišljate baš uvek o ispravnog nezi noktiju. Njima je ipak briga preko potrebna i oni će vam svojim izgledom svakako pokazati ukoliko to činite nedovoljno.

1. Boja vam je najbitnija

Rešili ste da nalakirate nokte i učinili ste to bez puno razmišljanja. Velika greška! Pre lakiranja, posvetite se noktima na pravi način. Iseckajte ih, izravnajte, isturpijajte, vodite računa o ploči noktiju, uklonite zanoktice, budite nežni. Hidratantna krema i ulja trebalo bi sastavni deo vase rutine nege ruku i noktiju. Pripremite ih za "obojeni kaput" koji sledi, kako bi se i njima isti dopao.

2. "Ma, ne moram sada da nanosim bazu!"

Pet-načina-da-sačuvate-vaše-nokte

Greška broj dva! Pre lakiranja, obavezno nanesite bazu koja će čuvati nokte koliko i lak. Probajte Essie First Base koji se može nositi i sam, bez laka u boji preko. Čini površinu nokta glađom, sprečava krzanje, a ukoliko naknadno nanesete i lak u boji – štitiće i njega. Sjajno, zar ne?

3. Nigde bez laka za nokte

 

A post shared by essie (@essiepolish) on


Poznati manikiri naglašavaju da su lepe ruke, odnosno negovani nokti, pravi boost samopouzdanja. Zato, ponekad napravite pauzu u lakiranju noktiju i pustite ih da "dišu". Ukoliko im treba mala pomoć u regeneraciji, birajte Essie Fill The Gap, jer će on sigurno brinuti o svim slojevima nokta i njihovoj hidrataciji. Obnoviće ih i ojačati zanimljivim miksom nutra-keratina i ekstrakta bambusa. Postaće vaš maleni (ali nimalo naivan) saveznik u borbi protiv slabih noktiju.

4. Glasno i jasno NE ljuštenju laka sa noktiju!

Ljuštenje laka na silu umesto korišćenja acetona može dovesti i do listanja noktiju. Ako ste već napravili ovu grešku, ne očajavajte jer postoji lek i za to. Essie Millionails sačinjen je od zaštitnih vlakana koji će vidno ojačati vaše nokte i učiniti ih manje lomljivim i sprečiti njihovo listanje. Uz njega ćete zaboraviti i na neprijatno pucanje od kojeg sve dame strahuju! Ne preskačite ni jedan jednini korak manikira i nokti će vam na tome biti neizmerno zahvalni.

5. Novi dan, nova boja

 

A post shared by essie (@essiepolish) on


Česta upotreba acetona ume da isuši nokte, a oni dalje mogu požuteti i postati osetljivi i lomljivi. Birajte nežnija sredstva za skidanje laka i nemojte baš svakodnevno lakirati nokte. Ukoliko baš volite da često menjate nijanse, potrudite se da to “često” znači najviše dva do tri puta nedeljno.

Pročitajte više: Koliko često treba raditi manikir i pedikir?

Za ovaj izgled preporučujemo

  • Essie First Base

    Poručite odmah
  • Essie Fill The Gap

    Poručite odmah
  • Essie Millionails

    Poručite odmah

Povezane teme: nokti, nega, manikir, essie, pedikir

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Tissue maske za lice. Da li si probala novi trend? Instant lepotu iz kesice

Hidratacija lica je neophodna tokom čitave godine, ali krema za lice više nije jedini proizvod na tržištu. Novi trend su tissue maske za lice...