Pet načina da sačuvate vaše nokte

Dok birate lakove u omiljenim tonovima koji vas uvek obore sa nogu, sigurno ne razmišljate baš uvek o ispravnog nezi noktiju. Njima je ipak briga preko potrebna i oni će vam svojim izgledom svakako pokazati ukoliko to činite nedovoljno.

1. Boja vam je najbitnija

Rešili ste da nalakirate nokte i učinili ste to bez puno razmišljanja. Velika greška! Pre lakiranja, posvetite se noktima na pravi način. Iseckajte ih, izravnajte, isturpijajte, vodite računa o ploči noktiju, uklonite zanoktice, budite nežni. Hidratantna krema i ulja trebalo bi sastavni deo vase rutine nege ruku i noktiju. Pripremite ih za "obojeni kaput" koji sledi, kako bi se i njima isti dopao.

2. "Ma, ne moram sada da nanosim bazu!"

Pet-načina-da-sačuvate-vaše-nokte

Greška broj dva! Pre lakiranja, obavezno nanesite bazu koja će čuvati nokte koliko i lak. Probajte Essie First Base koji se može nositi i sam, bez laka u boji preko. Čini površinu nokta glađom, sprečava krzanje, a ukoliko naknadno nanesete i lak u boji – štitiće i njega. Sjajno, zar ne?

3. Nigde bez laka za nokte

 

A post shared by essie (@essiepolish) on


Poznati manikiri naglašavaju da su lepe ruke, odnosno negovani nokti, pravi boost samopouzdanja. Zato, ponekad napravite pauzu u lakiranju noktiju i pustite ih da "dišu". Ukoliko im treba mala pomoć u regeneraciji, birajte Essie Fill The Gap, jer će on sigurno brinuti o svim slojevima nokta i njihovoj hidrataciji. Obnoviće ih i ojačati zanimljivim miksom nutra-keratina i ekstrakta bambusa. Postaće vaš maleni (ali nimalo naivan) saveznik u borbi protiv slabih noktiju.

4. Glasno i jasno NE ljuštenju laka sa noktiju!

Ljuštenje laka na silu umesto korišćenja acetona može dovesti i do listanja noktiju. Ako ste već napravili ovu grešku, ne očajavajte jer postoji lek i za to. Essie Millionails sačinjen je od zaštitnih vlakana koji će vidno ojačati vaše nokte i učiniti ih manje lomljivim i sprečiti njihovo listanje. Uz njega ćete zaboraviti i na neprijatno pucanje od kojeg sve dame strahuju! Ne preskačite ni jedan jednini korak manikira i nokti će vam na tome biti neizmerno zahvalni.

5. Novi dan, nova boja

 

A post shared by essie (@essiepolish) on


Česta upotreba acetona ume da isuši nokte, a oni dalje mogu požuteti i postati osetljivi i lomljivi. Birajte nežnija sredstva za skidanje laka i nemojte baš svakodnevno lakirati nokte. Ukoliko baš volite da često menjate nijanse, potrudite se da to “često” znači najviše dva do tri puta nedeljno.

Pročitajte više: Koliko često treba raditi manikir i pedikir?

Za ovaj izgled preporučujemo

  • Essie First Base

    Poručite odmah
  • Essie Fill The Gap

    Poručite odmah
  • Essie Millionails

    Poručite odmah

Povezane teme: nokti, nega, manikir, essie, pedikir

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Crno-beli manikir stil je IN ove zime

Klasika nikada ne padne u zaborav, već se s vremena na vreme iznova vine među trendove, ali u potpuno novom ruhu...