Prolećni manikir trend: negative-space nokti

Nekada su makeup i frizura bili parametri za stil, ali se u međuvremenu ovom oprobanom dvojcu pridružio i manikir. Umetnost ukrašavanja noktiju definitivno je najbezbednije polje na kom možeš iskazati svoju kreativnost. Potrebno je samo da nabaviš “alat” i pustiš mašti na volju, ali pre toga, bilo bi dobro da znaš u kom pravcu se kreću ovosezonski trendovi.  

Instagram ponovo “gori”, a razlog tome su negative-space nokti! Jedan od najefektnijih i najpraktičnijih načina da ulepšaš ruke. Podrazumeva da je deo površine nokta čist (bez boje), a drugi namazan lakom, i to u obliku i boji koje najviše preferiraš.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NYX Professional Makeup Serbia (@nyxcosmetics_serbia) on

Trik je u neobojenom delu

Svi koji su bar jednom u životu isprobali gel tehniku znaju šta znače muke. U početku smo oduševljeni idejom, divimo se umeću kozmetičarke, zamišljamo kako više nikada nećemo uzeti lak u ruke… Ali, u praksi nije sve tako idilično. Vreme do korekcije obično proleti, a izrastak koji se pojavi mora biti popunjen. Nekada je teško naći “rupu” u zgusnutom rasporedu, nekad prosto nemamo novca za odlazak u salon, a ne treba ignorisati činjenicu da gel može da ošteti nokte i učini ih krtim. Više nego dovoljno razloga da entuzijazam splasne i da se brže-bolje vratimo klasičnim lakovima.

Ovog proleća sva je prilika da ćeš se zaljubiti u negative-space! Imaćeš uredne i lepe nokte, a njihovo održavanje će biti lakše nego ikad pre.

Caka je u tome da lak ne prekriva celu površinu nokta. Ako nije namazan pri korenu, neće se videti izrastak, a ako nisu namazani vrhovi, nema straha da će se lak iskrzati.

Minimum za maksimum

Tehnika je vrlo jednostavna - izabereš motiv i iscrtaš ga na jednoj polovini nokta. Minimalistički ili geometrijski oblici izgledaće odlično čak i nedelju dana nakon lakiranja noktiju, jer će pratiti njihov rast.

Za teksturu izaberi intenzivnije boje poput plave, pink, crvene, zelene ili narandžaste. Na tebi je samo da se izabereš motiv. Neki stilovi i oblici su veoma jednostavni za kopiranje, a neke mogu izvesti samo stručnjaci. Mi ti predstavljamo one koje sama možeš napraviti kod kuće.

Za početak, biće ti potreban manikir set kojim ćeš postići željeni oblik i eliminisati zanoktice, zatim, lak za nokte, tanka dugačka četkica za fine detalje, tanka iskošena četkica, i naravno, top coat koji će fiksirati dizajn i obezbediti postojanost.

Uradi sama

Tačkice – Za ovu tehniku ti ne treba ništa osim bočice sa lakom. Dok raspoređuješ tačkice, imaj na umu rast noktiju, a što se tiče boja, one mogu biti različite, i što je najbolje od svega, možeš ih uparivati sa drugim motivima.

Ravne linije – Pravo osveženje koje će noktima obezbediti zdrav izgled i neograničenu mogućnost kombinovanja. Debele, tanke, kose, ravne, prošarane tačkicama ili čak geometrijskim oblicima… Samo mašta je granica!

Zakrivljene linije – Ovo je najzahvalniji negative-space, jer je nepravilne motive najlakše izvesti. Moći ćeš da ga nosiš nedeljama, bez bojazni da će izgledati pohabano.

Vrhovi noktiju – Iako diskretan, ovaj motiv je iznad svega vrlo efektan. On znači izazov, jer se oštećenja laka najviše primećuju upravo na ovom delu nokta, zato budi spremna za nešto češće obnavljanje manikira.

Ultimativni nude mesec

Jedan od najzanimljivijih negative-space trendova podrazumeva nude polumesec ili mladi mesec. Lakom boje kože premaži beličasti deo koji je smešten uz sam koren nokta, i formiraj isečak kruga. Na početku, niko neće ni primetiti da su nokti nalakirani, ali kada konačno primete – oborićeš ih s nogu! Bez obzira da li u svojoj kolekciji poseduješ lak za nokte koji dugo traje, ne zaboravi važnost top coat-a, jer on tvojim noktima daje dodatnu čvrstinu, sprečava krzanje boje i garantuje blistavost.

Pročitaj još: Balerina nokti: Yes or Pass

Za ovaj izgled preporučujemo

 • L'Oréal Paris Color Rich 228

  Poručite odmah
 • Maybellne New York Color Show Latte

  Poručite odmah
 • L'Oréal Paris Color Rich 770

  Poručite odmah
 • Maybelline New York Color Show Downtown Red

  Poručite odmah
 • YSL La Laque Couture 14

  Poručite odmah
 • Lancôme Le Vernis Top Coat

  Poručite odmah
 • Maybelline New York Color Show Winter Baby

  Poručite odmah
 • YSL La Laque Couture 75

  Poručite odmah

Povezane teme: nokti, manikir, trend, proleće

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Crno-beli manikir stil je IN ove zime

Klasika nikada ne padne u zaborav, već se s vremena na vreme iznova vine među trendove, ali u potpuno novom ruhu...