Stakleni nokti: najveći trend u Holivudu

Ako je sudeći po svim velikim manifestacijama koje smo gledali krajem prošle i početkom ove godine - od Gremija preko Superbola do Oskara - u 2020. jedan trend će biti neprikosnoven kada je reč o manikiru. Stakleni nokti su već sada apsolutni hit na rukama holivudskih diva, a iz dana u dan postaju sve zastupljeniji i među običnim smrtnicima.

Providno fascinira

Iako smo se proteklih godina susretali sa najrazličitijim dužinama, oblicima, bojama i načinom ukrašavanja noktiju, ne može se reći da smo svaki put gledali u nešto što se može nazvati trendom. Ipak, sa staklenim noktima stvar je jasna - gospodariće i modnim pistama i ulicama ove sezone, i to sa razlogom!

U moru fascinantnih manikira ovaj specifični stil izdvojio se zahvaljujući činjenici da su nokti transparentni i da je mogućnost njihovog ukrašavanja gotovo neograničena!

 

Pinterest

Nedvosmileno kul

Kombinacija nadogradnje gelom i “plutajućeg” frenča; dugački, providni nokti sa naglašenim vrhovima, iscrtani, uglačani, šareni… Hiper minimalistički pristup koji će po svoj prilicu biti još prihvaćeniji i omasovljeniji od klasičnog roze ili belog laka, i nedvosmisleno mnogo više kul!

Zahvaljujući Džej Lo, Blek Čajni i Demi Lovato, svetla reflektora pala su na ovaj osvežavajući manikir trend i upravo zbog njih je nastala prava pomama za staklenim noktima i staklenim frenčom. Da se razumemo, nokti nisu zaista napravljeni od stakla, već od soft gela i traju skoro mesec dana. Mogu biti delimično ili potpuno ukrašeni ili potpuno providni. Još uvek čekamo da se pojavi način da se ovakav efekat na noktima dobije u kućnim uslovima. Do tada, neophodna je pomoć kozmetičarke.

 

Pinterest

Svi mogući oblici i ukrasi

Stileto, badem, četvrtasti, ovalini, balerina… Oivičeni zlatnim štrasom, sa cirkonom u sredini, providni frenč u bojama (vrh svakog nokta ofarban u drugu boju: zeleno, narandžasto, plavo, žuto crveno), zlatni lak u korenu nokta (polumesec), srebrni detalji, “drago kamenje”, zvezdice…

Za staklene nokte nema ograničenja, možeš raditi sve što ti padne na pamet i upravo je to razlog zbog čega će ovaj trend doživeti ekspanziju u sezonama koje su pred nama.

 

Pinterest

Pročitaj još: Naša nova zimska opsesija: mat nokti

Za ovaj izgled preporučujemo

 • YSL La Laque Couture 25

  Poručite odmah
 • YSL La Laque Couture 01

  Poručite odmah
 • YSL La Laque Couture - Blanc Arty

  Poručite odmah
 • YSL La Laque Couture 98 Base Coat

  Poručite odmah
 • Lancôme Le Vernis Top Coat

  Poručite odmah
 • Lancôme New Le Vernis 195

  Poručite odmah
 • Lancôme New Le Vernis 301

  Poručite odmah
 • Lancôme New Le Vernis 152

  Poručite odmah

Povezane teme: nokti, manikir, Yves Saint Laurent, Lancome, lak za nokte, puder nokti, akrilni nokti

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Zimske manikir ideje koje inspirišu na Instagramu

Dobre hidratantne kreme mogu da pomognu, ali neće biti dovoljne… Srećom, dobre zimske manikir ideje hoće...