Trikovi profesionalca za polomljen nokat

Polomljen nokat često izgleda kao deo scenarija za horor. Svaka devojka koja je to barem jednom doživela zna koliko ovakva sitnica ume da pokvari dan. Ipak, umesto da pomoć potražite u skupim salonima, predstavljamo vam nekoliko trikova profesionalaca koji će uvek upaliti kada se same „obračunavate“ s polomljenim noktom.

Turpijanje - da ili ne?

 

A post shared by essie (@essiepolish) on


Polomljen nokat se ne leči uvek turpijom. Ukoliko je vaš nokat polomljen na samom početku, turpijanje nije pametan izbor. Svaki nokat zaslužuje da bude jednak i lepo oblikovan, a turpija vam ne može uvek obezbediti baš to.

Neobična pomoć dolazi iz kuhinje

Jednostavan trik za polomljen nokat možete potražiti u svom domu. Zalepite kesicu čaja na polomljeno mesto trudeći se da ne razmažete lepak. Mekanom turpijom otklonite višak, a potom na svoje nokte nanesite lak kako se ovaj prelaz ne bi video.

Jednostavno i lako

 

A post shared by essie (@essiepolish) on


Nanesite malu količinu lepka za nokte na polomljeno mesto i sačekajte da se osuši. Isturpijajte ostatak. Da biste izjednačili mesto na kojem se nalazi pukotina i zadržali prirodan izgled noktiju, mnogi stručnjaci su se složili oko toga da je neki Essie top coat idealno rešenje koje možete premazati ne samo preko laka, već i direktno preko svojih prirodnih noktiju.

Nega, nega i samo nega

Jedan od glavnih razloga za pucanje noktiju jesu loši lakovi koji vam mogu isušiti nokat, te je vrlo važno da sačuvamo njihovu teksturu i jačinu. Idealan proizvod za to je Essie Fill The Gap koji će ojačati vaš nokat.

Pukotina je gotova i šta sad?

 

A post shared by essie (@essiepolish) on


Kada ste sanirali pukotinu, dolazi najlepši trenutak - manikir. Bez obzira na to da li ste koristile kesicu čaja, lepak ili samo turpiju, ovo je idealan trenutak da svojim noktima posvetite pažnju. Skinite okrzani deo laka, istuprijajte nokte, odaberite pravu nijansu i uživajte u prizoru.

Pročitajte još: Raspareni pedikir i manikir – da ili ne?

Za ovaj izgled preporučujemo

  • Essie Care Fill the Gap

  • Essie Top Coat

  • Essie Pearly White

  • Essie Peach Daiquri

Povezane teme: manikir, essie

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Kako da ti nokti izgledaju negovano i lepo posle leta? Tajna je u nezi i novom nail trendu!

Sigurno si primetila kad se vratiš sa mora da ti nokti više pucaju, lome se i listaju. Da bi ti nokti izgledali negovano i lepo otkrivamo ti tajnu neg...