Uradi sama: Ombre nokti

Leto je pravo vreme za eksperimentisanje sa makeup-om, modnim dodacima, ali i sa noktima. Manikir trendovi se brzo smenjuju, od sezone do sezone ih je sve više, pa je nekada teško pohvatati šta je trenutno u trendu, a ni “najnovijih manikir trendova” na društvenim mrežama ne manjka. Zato smo mi tu, da ti kažemo šta je stvarno popularno i da te naučimo kako da sama ispratiš ovaj letnji novitet zvani ombre nokti.

Ombre nokti

Ombre manikir, zasniva se na istoj tehnici koja se koristi prilikom pravljenja ombre frizura - na jednostavnoj gradaciji boja. Dakle, različito nijansirane boje lakova se kombinuju i stapaju jedna sa drugom, kreirajući tako ombre nokte. Ova tehnika lakiranja fantastično pristaje i dugim i kratkim noktima, pa ne čudi što je toliko omiljena manikir tehnika.

 

Za početak eksperimentisanja sa ombre tehnikom lakiranja noktiju preporučujemo da najsvetlija nijansa laka bude na samom početku nokatne ploče, pa da je postepeno gradiraš tamnijim tonovima, sve do najtamnije nijanse na samom vrhu nokta. Ombre nokti najbolje uspevaju sa klasičnim lakovima za nokte, ali mogu da se rade i uz pomoć gela za nokte.

Da bi postigla savršen ombre efekat na noktima, sve što ti je potrebno jeste da ispratiš ovih par saveta i dosta prakse. Postoje dva osnovna metoda za kreiranje različitih varijanti ombre noktiju: sunđerasti ombre i glitter nokti sa ombre tehnikom.

Šta je sve potrebno da se kreiraju sunđerasti ombre nokti

Pre nego što kreneš sa isprobavanjem ove metode, prvo moraš da svedeš dužinu noktiju na onu koja ti najviše odgovara, zatim da blago isturpijaš nokte, odnosno da odradiš neku vrstu osnovnog manikira. Nakon toga, spremi sve što ti je potrebno da tvoji nokti ombre izgledaju sjajno, a to su:

- Aceton za skidanje laka

- Base coat

- Beli lak za nokte ili najsvetlija nijansa laka koju si planirala za svoj ombre

-  Sunđerić za poliranje noktiju

- Tamnija nijansa laka za nokte

- Malo vode

- Top coat

Korak 1 – Baza za nokte

Na početku nokte premaži u tankom sloju bazom za nokte. Baza za nokte će zaštititi tvoje nokte, ali i produžiti rok trajanja tvom manikiru. Boja će mnogo duže opstati na njima, lak će lakše kliziti, dok ga budeš nanosila, a i kasnije kada budeš skidala lak, videćeš da se lakše uklanja.

 

Korak 2 : Bazna boja za nokte

Kada su u pitanju ombre nokti, bazna boja za nokte je uvek ona najsvetlija nijansa laka koju si odabrala za svoj ombre manikir, ili klasični beli lak. Namaži u tankom sloju baznu boju na sve nokte, sačekaj da se dobro osuši, pa ih još jednom premaži.

Korak 3 : Lakovi i sunđerić

Uzmi mali sunđerić koji se obično koristi kod poliranja prilikom manikira, iseci ga da bude u približnoj veličini tvojih noktiju, kako bi što manje ubrljala predeo oko nokta, pa ga onda umoči u malo vode. Ovaj korak je neophodan kako sunđerić ne bi upio previse laka, kao i da se lak koji kasnije naneseš ne bi previse brzo osušio. Samo pripazi da ne bude ni previse natopljen.

 

Nacrtaj na sunđeriću horizontalne linije uz pomoć najsvetlije nijanse laka i druge tamne nijanse koje si odabrala za svoj ombre, pazeći da između njih, na sunđeriću nema razmaka. Ponovo, počev od najsvetlije, ka tamnoj nijansi, u pravcu rasta noktiju.

Korak 4 : Pritisni sunđerić na nokat

Ono što si nanela na sunđerić, sada samo preslikaj na svoj nokat, poput pečata, kasnije nastavi da ga utapkavaš sve brže, pomerajući gore dole sunđerić, da bi postigla onaj zamagljeni efekat pretapanja boja. U razmaku od nekoliko sekundi podigni sunđerić, samo da se uveriš da li je to to što si želela da postigneš, u zavisnosti koliki ombre efekat si planirala. Što više utapkavaš, ombre efekat je veći.

 Korak 5 : Aceton dolazi u spas

Ako nisi bila precizna onoliko koliko si želela, ili ako si prešla sunđerićem van nokta, nemoj da očajavaš. Sve se da srediti uz pomoć malo acetone. Uzmi štapić za uši i očisti višak laka u trenu.

 

Korak 6 : Top Coat

Poslednji korak je došao na red. Kada ti se nokti dobro osuše, posle jedno dvadesetak minuta, nanesi top coat, kako bi površina nokta, nakon tapkanja sunđerićem bila glatka i bez neravnina.

Glitter ombre nokti

Postupak za dobijanje glitter ombre noktiju vrlo je sličan sunđerastoj metodi dobijanja ombre noktiju. Jedino, za razliku od prve metode, nećeš koristiti svetliju i tamniju nijansu laka, već jednu nijansu gel laka po izboru i lak sa šljokicama. Nakon base coat-a, namaži gel lak, sačekaj da se osuši, pa na sunđerić razmaži količinu laka u šljokicama koju želiš i kreni da tapkaš.

 

Pogledaj i nokti ombre slike uz pomoć glittera, da ti bude lakše:

Koja se tebi metoda više sviđa? Piši nam u komentarima!

Pročitaj još: Šta je Beauty Sleep i zašto je važan

Za ovaj izgled preporučujemo

 • Lancôme Vernis

  Poručite odmah
 • Lancôme New Le Vernis 301

  Poručite odmah
 • Lancôme New Le Vernis 551

  Poručite odmah
 • Lancôme New Le Vernis 152

  Poručite odmah
 • YSL La Laque Couture 118

  Poručite odmah
 • YSL La Laque Couture 120

  Poručite odmah
 • YSL La Laque Couture 98 Base Coat

  Poručite odmah
 • YSL La Laque Couture 75

  Poručite odmah

Povezane teme: nokti, manikir, trend, Lancome, lak za nokte, ombre manikir, ombre nokti, YSL

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Želiš prirodan izgled obrva bez puno truda? Otkrivamo olovku za obrve koju ćeš obožavati!

Proces oblikovanja i popunjavanja obrva sada je mnogo pojednostavljen. Na radost nas neprofesionalaca, danas postoji mnogo dobrih makeup proizvoda koj...