10 beauty odluka za 2018. godinu

Dok iščekujemo 2018. godinu, planiramo šta ćemo sve uraditi pametnije i bolje, a beauty i makeup rutina moraju se naći na ovom spisku...

1. Ne plašite se da probate nove stvari

 

A post shared by @_mymakeup__ on


Najsigurniji način da se pridržavate ove odluke jeste da počnete sitnicama, a to su svakako lakovi za nokte. Ljubičaste nijanse, koralni tonovi, pa čak i crna boja od koje mnogi strepe mogu biti sjajan način da "probijete led".

2. Izaberite život u ružičastom

Dodajte svojoj boji i makeup rutini ružičastu boju i garantovano ćete se osećati i veselije i ženstvenije! Idealan način da započnete ovu promenu jeste da dodate malo roze tonova obrazima uz pomoć moćnog rumenila, a zatim pređite na moćne karmine i, naravno, efektne lakove za nokte.

3. Ostanite svoje!

Vaš najbolji adut su pune usne? Nikad ne zanemarujte piling usana i ne birajte karmine olako, već dajte sve od sebe da ih istaknete!

Imate prodoran pogled i prelepe krupne oči? Posvetite im posebnu pažnju tokom šminkanja i svaki vaš look biće nezaboravan!

4. Budite hrabre


Čak i ako ste se sto puta zaklele da nećete nositi trendove za kojima su baš svi poludeli, kao što su ombre usne i lakovi za šljokicama, imajte na umu da su ovi makeup trikovi popularni baš zato što su moćni. Dakle, baš sve vredi probati, pa neka godina pred nama bude godina u kojoj ćete probati svaki trend koji nam lepotice s Instagrama preporuče.

5. Negujte se redovno i temeljno

Svake godine obećamo sebi da ćemo obratiti posebnu pažnju nezi laktova i kolena kako bismo dočekali sezonu suknjica i letovanja pripremljene i svake godine odustanemo posle nekoliko dana. Već od prvog januara ostanite dosledni svojoj odluci da se negujete redovno i obratite pažnju na baš svaki detalj, pa makar to bilo nešto dosadno kao što je piling usana. Verujte nam, rezultat je vredan toga!

6. Posvetite više pažnje obrvama

Ako mislite da je redovno održavanje oblika obrva dovoljno za efektan look, prevarile ste se. U trenutku kada postoji bezbroj proizvoda poput moćnih olovki za popunjavanje praznina i definisanje oblika, važno je probati nešto novo. To može biti odluka koja će vam promeniti život.

7. Važna misija: Potraga za savršenim parfemom


Parfem je jedan od najvažnijih proizvoda u životu svake žene. Taj završni dodir vaš je lični izraz i umnogome utiče na utisak koji ostavljate, pa je potrebno da potražite parfem koji vas definiše - nežan ili oštar, blag ili snažan.

8. Povećajte unos vode

Ovo je definitivno najbitnija odluka koju možete doneti. Naučno je dokazano da devojke koje piju više vode imaju elastičnu i zdravu kožu, a zdrava koža je savršeno platno za poigravanje četkicama i bjuti blenderima.

9. Skidajte šminku svake večeri

Iako ovo deluje kao nešto što se podrazumeva, nije malo devojaka koje ne skidaju šminku ni redovno ni temeljno. To dalje dovodi do zapušavanja pora i pojave akni, a koža izgleda umorno. Dakle, tufere i micelarni gel u ruke svake večeri!

10. Stavljajte redovno proizvode za zaštitu od sunca

 

A post shared by @_mymakeup__ on


Da, ovo je važna tema čak i u zimskim mesecima! Dok čekate da se pojave prvi zraci prolećnog sunca, iskoristite period pred nama da potražite savršen proizvod koji ima zaštitni faktor, posebno ukoliko imate osetljivu kožu koja tokom leta lako izgori. Mnogi dermatolozi preporučuju nanošenje ovih proizvoda daleko od plaže - tokom šetnje i slično, jer oni obezbeđuju zdravlje kože i pružaju joj neophodnu hidrataciju.

Pročitajte još: 3 razloga da volimo zimsko šminkanje

Registrujte se / Prijavite se