10 zapovesti hajlajtera

Neizostavni deo mnogih ženskih nesesera je svakako hajlajter. Obavezni makeup komad bio je potpuni hit u protekle dve godine, toliko da ne samo da su svetske zvezde zbog njega sijale punim sjajem na crvenom tepihu, već ni mi u svakodnevnom životu ne možemo da zamislimo šminkanje bez njega. Pomaže pri konturisanju lica i daje mu blistav izgled.

Prema tome, evo šta sve treba da imate na umu ukoliko se koristite hajlajterom pri ulepšavanju:

1.  Ne zaboravite da ga nanesete na Kupidonov luk.

Ovde mislimo na udubljenje tik iznad sredine gornje usne. To je odličan trik za korišćenje hajlajtera koji će vam dati dosta veći i puniji izgled usana. Ne postoji bolji način da savršeno istaknete usne!

2. Želite li da vaše lice izgleda uže? Nema problema!

Nežnim pokretima prstiju nanestite hajlajter ispod linije očiju, odnosno malo ispod jagodične kosti i na taj način ćete ga suziti tačno onoliko koliko ste uvek želele.

3. Takođe, jedna od najčešćih primena hajlajtera jeste i ako želite da uspešno suzite svoj nos.

Za ovaj efekat neophodno je da hajlajter stavite na sam vrh nosa, tako što ćete ovaj magični proizvod naneti laganim pokretima od korena nosa ka samom vrhu.

4. Ne preterujte!

Veća količina hajlajtera napraviće veštački izgled vašeg lica, odnosno sijaćete kao disko kugla.

5. Vodite računa i o makeup „alatima“.

Obavezno je da za svaki makeup proizvod koristite čiste četke pa je to imperativ i ako koristite četku za savršeno nanošenje vašeg omiljenog hajlajtera. Ukoliko ipak više volite ovakav beauty alat od nanošenja prstima, važno je da četka bude mekana i čupava sa makar jednim oštrim uglom.

6. Hajlajter možete koristite u različite svrhe.

Ovaj proizvod često može da vam pomogne u situacijama kada vam nestane omiljena sjajna nijansa senke za oči. Slobodno ga možete naneti na unutrašnji deo kapka i dobićete svetlucav eye look.

7. Preporučuje se strateška kombinacija hajlajtera sa puderima.

Idealan izgled dobićete ukoliko hajlajter koristite sa mat puderima. U ovoj kombinaciji deo lica koji ste naglasili hajlajterom dolazi do izražaja, u surotnom će da vam sija celo lice i nećete dobiti željeni izgled.

8. Da li ste čule za strobing?

Kao što se senčenje lica pomoći proizvoda poput bronzera zove konturisanje, tako se i tehnika korišćenja hajlajtera da se dobije taj dewy izgled zove strobing.

9. Budite strpljive pri blendiranju.

Ako pri šminkanju hajlajter kombinujete sa paletama proizvoda za konturisanje ili bronzerima neophodno je dobro izblendovati prelaze između nijansi kako biste dobile što prirodniji izgled.

10. Hajlajter za dnevnu i večernju šminku! 

Večernji look često zahteva veću količinu šminke i intenzivnije boje, pa je za ovaj izgled dozvoljena veća količina hajlajtera koja će više nego inače istaći pojedine delove lica. Suprotno tome, za dnevni izgled morate da povedete računa o količini. Biće dovoljno minimalno nanošenje u kombinaciji sa dnevnim svetlom kako ne biste dobile preterano svetlucav izgled.

Pročitajte još: Od dnevne do večernje šminke u nekoliko koraka

Za ovaj izgled preporučujemo

  • Maybelline New York Master Strobing Stick

    Poručite odmah
  • Maybelline New York Super Stay 24H Foundation

    Poručite odmah
  • Maybelline New York Master Sculpt

    Poručite odmah

Povezane teme: senčenje lica, hajlajter

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Kako da vaš hajlajter gori by Dunja Jovanić

Sa hajlajterima sam prošla razne faze...od velike ljubavi, obožavanja, do "svadje", ignorisanja, pa na kraju pomirenja  ...