10 zapovesti karmina

Kako da uvek bude postojan, koja boja je adekvatna za koju priliku, kako da ga ne razmažete po zubima, samo su neka od pitanja koja muče većinu devojaka kad je karmin u pitanju.

Zato smo za vas spremili 10 zapovesti karmina kojih svaka devojka treba da se pridržava.

1.Piling usana

 

 


Piling je veoma bitna stavka, jer ako pre nanošenja karmina ne skinete višak kože, imaćete mrvice i vaše usne neće zasijati u pravom sjaju.

2.Izaberite savršenu nijansu karmina

 

 


Devojkama sa svetlijim tenom najviše odgovaraju karmini u boji breskve ili svetlo crveni i koralni tonovi. Devojke koje imaju ten između svetlog i tamnog, prave su srećnice jer im odgovaraju skoro sve boje karmina, a pravi pogodak su ružičasti tonovi. Devojke tamnije puti bi trebalo da nose karmine u jarkim i tamnim nijansama crvene i ljubičaste boje.

3.Redovno hidrirajte usne

 

 


Kako bi uvek bile dovoljno vlažne za nanošenje karmina, potrebno je da redovno hidrirate usne. Međutim, dosta devojaka greši i pre ruža nanese labelo za usne, zbog čega karmin ne može dugo da bude postojan.

Savet je da se labelo nanosi uveče kako bi ga usne lepo upile i bile spremne za nanošenje karmina sledeći dan.

4.Koristite olovku za usne 

Kako bi dobile na volumenu, koristite olovku za usne, ali uvek pazite na boju olovke jer ne sme da bude mnogo tamnija od ruža.

5.Pre nanošenja karmina uvek stavljajte podlogu 

Možete da koristite korektor kako bi karmin bio postojaniji i kako biste izbegli da pređete karminom preko ivica vaših usana.

6.Mešajte karmine

 

 


Ne ustručavajte se i slobodno mešajte karmine kako biste dobile odgovarajuću boju. 

7.Izaberite karmin u zavisnosti od prilike

 

 


Mat karmini izgledaju lepo i veoma su postojani, zato su pogodni za celodnevne izlaske. Ukoliko se ipak odlučite za karmine koji su slični sjajevima budite oprezne jer su lepljivi i manje postojani od mat karmina.

8.Uklonite višak

Kada završite sa nanošenjem karmina uzmite malo papira i stavite između usana kako biste skinuli višak. Samo pazite da ne pritisnete previše kako se ne biste umazale i skinule previše ruža.

9.Vodite računa o zubima


Kada nanosite karmin osim usana ništa drugo ne bi trebalo da bude od karmina, pa tako ni vaši zubi. Kada nenesete karmin, čistim kažiprstom obrišite ostatke karmina.

10.Spasite polomljeni karmin

Koliko puta vam se desilo da polomite karmin i da ga bacite jer ne možete više da ga koristite. Uz pomoć ovog trika možete ponovo da ga koristite. I to uz pomoć upaljača. Istopine malo oba dela karmina i spojite ih. Dok držite spojene delove približite upaljač i još malo ih zagrejte. Sačekajte da se ohlade i imaćete karmin kao nov.

Pročitaj više o: Savršene usne za vašu nijansu tena​

Za ovaj izgled preporučujemo

 • L'Oreal Paris Color Rich Matte 346 Red Perfecto

  Poručite odmah
 • L'Oreal Paris Color Rich Matte 463 Plum Defile

  Poručite odmah
 • L'Oreal Paris Infaillible Lip Paint Matte 207 Wuthering Purple

  Poručite odmah
 • L'Oreal Paris Lip Paint Lacquer 102 Darling Pink

  Poručite odmah

Povezane teme: crveni karmin, karmin, ruž, usne, crveni karmin

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

,,Siren Eyes ’’ zanosni makeup trend sa TikTok-a koji ćeš obožavati

Voliš i pratiš makeup trendove na društvenim mrežama ,,Siren Eyes ’’ je novi trend sa TikTok-a koji ćeš obožavati...