10 zapovesti kompaktnog pudera

Pravilnim izborom kompaktnog pudera, ali i sredstava za njegovo nanošenje i poznavanjem tehnike nanošenja, obavili ste veći deo posla kada je ovaj proizvod u pitanju. Ipak, postoji još nekoliko važnih pravila kojih bi se trebalo pridržavati kako bi kompaktni puder na najbolji način fiksirao prethodno nanetu šminku, matirao vaše lice ili mu pružio baršunast finiš.

1. Hidratacija je osnova svega


Ni ne pomišljajte da započnete šminkanje ukoliko prethodno niste dobro hidrirali svoju kožu. Šminka naneta na dehidrirano lice imaće slabu pokrivnu moć, delovaće neprirodno i prouzrokovaće efekat „maske“ koji je bitno izbeći po svaku cenu.

2. Ne potcenjujte važnost prajmera.

Prajmer zatvara sve pore, čineći vašu kožu glatkom, nežnom i svežom, što čini savršenu podlogu za početak šminkanja. Ovaj proizvod sprečiće „uranjanje“ pudera u vaše pore i njegovo razlivanje.

3. Napravite pravi izbor pudera.

Na tržištu mogu pronaći različite vrste pudera koji se koriste za samu završnicu šminkanja i matiranje lica. Mineralni, puderi u prahu, kao i transparentni puderi imaju svoju posebnu ulogu - neki od njih ublažiće crvenilo lica, dok će drugi delovati neprirodno ukoliko se nanesu preko tečnog pudera. Kompaktni puder pravi je izbor za one dame koje žele da na najbolji način prekriju sve nesavršenosti, a da pritom krajnji rezultat bude perfektno baršunasta i sveža koža lica.

4. Vodite računa o nanošenju tečnog pudera.


Ukoliko prethodno niste na pravilan način naneli tečni, efekat kompaktnog pudera neće biti zadovoljavajuć. Zato je posebno važno voditi računa pri nanošenju tečnog pudera - ključ je u pažljivom i detaljnom blendiranju i uklanjanju viška sa određenih mesta. Ukoliko primetite nesavršenosti nakon nanošenja ovog proizvoda, sunđerom za šminkanje lagano utapkajte „kritične“ površine kako bi puder bio potpuno ravnomerno nanešen. Tek nakon ovog koraka možete započeti korišćenje kompaktnog pudera.

5. Neka lice bude još uvek „vlažno“ od nanošenja tečnog pudera.

Nemojte čekati da se tečni puder osuši na vašem licu kako biste na njega naneli kompaktni puder, već odmah nakon nanošenja započnite proces fiksiranja.

6. Odaberite pravu nijansu.

Uvek se odlučite za onu koja je najpribližnija vašem tenu. Previše svetla ili previše tamna nijansa svakako će delovati neprirodno, zato je veoma važno da napravite pravilan izbor.

7. Odaberite odgovarajuću alatku.

Za nanošenje kompaktnog pudera mogu se koristiti i sunđerčići koji se obično dobijaju uz proizvod, mada stručnjaci savetuju da se ipak radije odlučite za široku, gustu četku ili takozvanu „pufnu“, koja će na najbolji način pokriti sve nesavršenosti i najpravilnije će rasporediti proizvod preko celog lica.

8. Savladajte tehniku nanošenja.


Kako biste bile sigurne da će se kompaktni puder pravilno rasporediti, osim odabira odgovarajuće alatke, vodite računa o tehnici nanošenja. Dakle, laganim pokretima četke ili pufne lagano pritiskajte proizvod na lice, umesto što ćete ga utrljavati. Na ovaj način sprečićete razlivanje tečnog pudera i obezbedićete sebi dugotrajnu šminku. Takođe, proces nanošenja kompaktnog pudera započnite od T-zone, pa tek onda nastavite prema ostalim delovima lica.

9. Prva pomoć za popravljanje šminke.

Trudite se da vam kompaktni puder uvek bude pri ruci. Neka pronađe svoje mesto u vašem neseseru bez kog ne napuštate dom, jer će ovaj proizvod na najbolji način popraviti sve nedostatke i nesavršenosti koje se dese usled višečasovnog nošenja šminke.

10. Kompaktnim puderom možete izvesti mnoge makeup trikove.

Osim svoje primarne namene, profesionalni šminkeri ovaj proizvod koriste i u druge svrhe. Tako pre nanošenja senke za oči masnu kožu kapaka prethodno možete savršeno matirati nanošenjem kompaktnog pudera, a na ovaj način možete sprečiti i razlivanje tečnog ajlajnera. Osim toga, kompaktni puder ima posebnu ulogu kada su trepavice u pitanju. Nakon nanošenja prvog sloja maskare, tankom četkicom nanesite puder na trepavice, a zatim ponovite postupak sa maskarom. Na ovaj način pružićete svojim trepavicama izuzetan volumen i dužinu.

Pročitajte još: Napredni kurs blendiranja

Za ovaj izgled preporučujemo

  • L'Oréal Paris Infallible Ultra Matte Powder

    Poručite odmah
  • L'Oréal Paris True Match Ultra-Perfecting Powder

    Poručite odmah

Povezane teme: kompaktni puder

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentari ( 0 )

Registrujte se / Ulogujte se se da biste ostavili komentar

Registrujte se / Ulogujte se

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommend

Dodela Oskara 2019: Makeup trendovi koji će te oboriti s nogu

Zvanice su bile toliko dobro našminkane, da je makeup lestvica podignuta na sasvim novi nivo! S jedne strane upadljivo, intrigantno, zavodljivo i seks...