10 zapovesti korektora

Proizvod bez kog definitivno ne možemo da zamislimo ni dnevni ni večernji makeup look sakriva tragove umora, neprospavanih noći i sve nesavršenosti samo ukoliko se nanese pravilno, uz obraćanje pažnje na sledećih 10 zapovesti.

1. Različite nijanse za prekrivanje različitih nepravilnosti


Pre nego što nanesete korektor, obratite pažnju na činjenicu da jedna nijansa ne prekriva baš sve nesavršenosti na isti način. Tako, ukoliko želite da neutrališete plavičaste kolutove ispod očiju, trebalo bi da izaberete korektor u žutoj nijansi, dok je za žućkaste ili smeđe delove lica idealna ljubičasta nijansa korektora. S druge strane, ako želite da sakrijete crvenilo, najbolji izbor je korektor u zelenoj boji.

2. Tekstura je važna

Pored boje, bitno je uzeti u obzir i tip vaše kože.

Budući da je predeo oko očiju nežniji i suvlji, najbolje je koristiti kremaste i tečne korektore. Unutrašnji ugao oka „traži“ korektor sa svetlucavim efektom, dok je za problematičnu i crvenu kožu idealno rešenje mat proizvod.

3. Potrebne su vam dve nijanse

Ten, nažalost, ne ostaje isti tokom cele godine, pa makeup stručnjaci preporučuju da jednu nijansu korektora koristimo tokom leta, a drugu u hladnijim mesecima. Kada se ukaže potreba, izblendujte ove dve nijanse i rezultat će vas oduševiti!

4. Ne preskačite pripremu


Pre nanošenja korektora, vrhom kažiprsta utapkajte malo hidratantne kreme na kožu u predelu očiju - čak i na kapke!

Zatim sačekajte nekoliko minuta pre nego što stavite korektor, jer on u suprotnom neće se dugo zadržati na vašem licu.

5. Uvek se šminkajte na prirodnom svetlu

Jedan od glavnih razloga zbog kojih korektor ne pruža efekat kakav ste želele jeste činjenica da ga nanosite u kupatilu, pod veštačkim osvetljenjem. Najbolji način da koristite ovaj proizvod jeste pored prozora jer prirodna svetlost ukazuje na sve mane i stvaran učinak vašeg omiljenog korektora!

6. Ne preterujte

Ukoliko stavljate korektor prstom, rezultat može biti šminka koja se kruni. Zato uvek nanosite ovaj proizvod četkicom ili sličnim aplikatorom, i to na sledeći način: najpre nanesite tri tačkice ispod očiju, od unutrašnjeg ugla ka centralnom telu oka. Prste koristite eventualno za blendiranje.

7. Pri prekrivanju bubuljica budite još pažljiviji


Jedino što je lošije od vidljivog crvenila jeste nedovoljno prekriveno crvenilo! Zbog toga je važno koristiti četkicu pri „kamufliranju“ bubuljica, a obavezno za to upotrebite mat korektor u boji vašeg prirodnog tena. Proizvod nanesite na sredinu bubuljice, a zatim nežnim kružnim pokretima razmazujte korektor po spoljnim delovima ove nesavršenosti na licu.

8. Ne zaboravite kompaktni puder

Ovo je odličan način da dodatno matirate i zaštitite svoj makeup, ali obavezno izaberite proizvod laganije formule.

9. Želite da sakrijete tetovažu? Nema problema!


Ovo je jedna od najvećih poteškoća kada je u pitanju šminkanje - ali samo ako ne znate ovaj trik.

Stručnjaci preporučuju da za to koristite korektor u čijoj je osnovi neka nijansa narandžaste boje, a zatim sunđerastim beauty blenderom nanesite dva do tri sloja korektora koji je iste boje kao vaš prirodni ten. Kada u potpunosti prekrijete tetovažu, fiksirajte korektor kompaktnim puderom.

10. Imajte na umu kada je najbolje preskočiti korektor

Stručnjaci se slažu da je u najvećem broju situacija bolje izbeći stavljanje korektor na gornje kapke, jer to čini da izgledaju „teže“.

Na kraju, ako su vam se pojavile borice pored spoljnog ugla oka, najbolje je ne stavljati korektor na ovaj deo lica. On se, naime, ponekad nađe u samim usecima u koži i tako privuče još više pažnje na bore.

Pročitajte više: Savršen ten bez tečnog pudera? Moguće je!

Za ovaj izgled preporučujemo

 • Maybelline New York Age Rewind Concealer

  Poručite odmah
 • Maybelline New York Master Camo Concealer 01 Light

  Poručite odmah
 • Maybelline New York Master Camo 02 Medium

  Poručite odmah
 • Maybelline New York Affinitone Concealer

  Poručite odmah

Povezane teme: korektor

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Nađa inspiriše: neka tvoje oči govore – druži mi se!

Nađa Stanojević je tu da te inspiriše i motiviše da održavaš svoj optimizam, sreću i da se raduješ ispunjavanju svih svojih želja za druženjem, izlasc...