10 zapovesti tečnog pudera

Možda već znaš kako na najbrži način da staviš maskaru ili ruž, ali postoji korak za koji preporučujemo da ne žuriš.

Nanošenje pudera je jako bitan korak za trajniji i dobar makeup. Samo jedan pogrešan potez može u potpunosti uništiti tvoj izgled, zbog čega ti samo preostaje da skineš šminku i počneš sve od početka. To ne želi niko i zato je bolje da pročitaš ovih 10 saveta pomoću kojih ćeš izbeći ovaj problem.  

1. Priprema lica za podlogu


Možda si izabrala kvalitetan tečni puder, ali ako je tvojoj koži potreban piling ili je mnogo masna, pa se podloga neće dugo zadržati na tvom licu. Upravo zbog toga, osloni se na eksfolijaciju lica dva do tri puta nedeljno. 

2. Dodatna priprema

Uz pomoć odgovarajućih maski od gline tvoja koža lica će biti pročišćenja, a bonus poeni idu za činjenicu da ovaj spa momenat možeš sama organizovati i u svom domu. 

3. Hidrirana koža


Trik za besprekoran i dugotrajan ten krije se u pripremi kože za šminkanje. Zato svaki put pre nego što staviš tečni puder na svoje lice nanesi odgovarajuću hidratantnu kremu.   

4. Ne žuri

Sačekaj da tvoja koža upije kremu. Nikako ne žuri i ne stavljaj puder sve dok tvoja koža nije upila kremu, jer ćeš tako dobiti neujednačenu podlogu.  

5. Za svaki tip kože


Potraži odgovarajući proizvod za svoj tip kože. Postoji razlog zašto su police u drogerijama ispunjene najrazličitijim puderima.

Svaka podloga ima svoju funkciju, tako da kao što ne bi upotrebili teške kreme na masnoj koži, tako ne želimo ni da ovakav tip kože dodatno opteretimo teškim proizvodima na bazi ulja.  

6. Odabir prave nijanse 

 

 


Prava nijansa tečnog pudera je bitna za dobar look. Ne pravi amaterske greške, već sa sobom u kupovinu povedi iskrenu prijateljicu koja se u to razume i koja će znati da te posavetuje. 

7. Pribor za nanošenje

Ne zaboravi na prave proizvode i pribor za nanošenje, jer prstima nije moguće uraditi baš sve. Neke formule se bolje nanose pomoću četki, druge pomoću sunđera, a za treće će ti biti potrebni prsti.  

8. Korektori u boji

 

 


Samo bež korektori nekada neće biti dovoljni da pokriju sve nepravilnosti. Zbog toga, dobro će ti doći korektori u boji pomoću kojih ćeš zaista prekriti crvenilo i tamne kolutove ispod očiju. 

9. Redosled nanošenja

Prvo stavi korektor pa onda tečni puder, jer će tako, između ostalih benefita koje ovakvo nanošenje sa sobom nosi, on duže ostati na svom mestu.  

10. Puder u prahu za kraj

Posle nanošenja svega, stavi  puder u prahu za trajnost makeupa koji će ućiniti da sve ostane na svom mestu.  

Pročitaj više: 7 trikova za brzo jutarnje konturisanje​

Za ovaj izgled preporučujemo

 • L'Oreal Paris Dermo Extraordinary Clay Brightng Mask

  Poručite odmah
 • L'Oreal Paris Dermo Extraordinary Clay Exfoliat Mask

  Poručite odmah
 • L'Oreal Paris True Match

  Poručite odmah
 • L'Oreal Paris Infaillible Total Cover

  Poručite odmah

Povezane teme: nega, tečni puder, puder, leto, korektor

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Serum za negu kože u korektoru: Otkrivamo beauty novitet koji je pokupio sve naše simpatije!

S obzirom na “prašinu” koju je podigao na društvenim mrežama, nismo mogli da ne isprobamo novi Bare With Me serum za negu kože u korektoru brenda NYX ...