285 nijansi crvene – pronađi pravu za svoj karmin!

Istock

I kako sad da od toliko nijansi crvene odabereš adekvatan crveni ruž? Na to  koja će ti nijansa najbolje stajati,  utiču dva faktora :  boja tvoje kose i nijansa tena. Prateći ove smernice, prilagođene najčešćim tipovima žena sa našeg podneblja, lakše ćeš otkriti koja će ti crvena najlepše stajati :

Plavuša, svetle ka srednjoj nijansi tena

Ako si ti najbliže ovom tipu, najbolje će ti stajati življe, toplije nijasne crvene boje : narandžasto-crvena,  koral, vatreno crvena. 

Brineta, svetlija ka srednjoj nijansi tena

Hladniji tonovi tamnije crvene (vino-crvena, ljubičasto-crvena, braon-crvena) savršeno će ti stajati. Preporučujemo ti da probaš  burgundac boju, u trendi  mat varijanti.

Riđokosa, bleda ka srednjoj nijansi tena

Zastarelu teoriju kako crvenokose dame ne treba da nose crveni karmin, jednom za svagda demantuje jedna oskarovka . Ona je je odličan primer kako crveni karmin treba da nosite i koliko dobro može da stoji uz vašu vatrenu kosu. Dakle, toplije, osunčane nijanse crvene pravi su izbor.

 

Brineta ili crnka, srednje ka tamnijoj nijansi tena

Prelepa razigrana pinkish nijansa crvene dobra je smernica prilikom izbora pravog ruža. Sve nijasne koje imaju pink bazu, hladnijih tonova odlično će ti stajati.


Ekstra savet? I volumen usana može uticati na odabir boje koju nosiš. Čak i ako imaš tanke usne, ne treba da izbegavaš naglašavanje crvenim karminom, već samo odaberi svetlije nijanse (narandža, koral, malina). Na veoma punim usnama tamnije nijanse crvene mogu delovati prenapadno za dan, ali su dobar izbor u večernjim satima. 

I još jedan savet: i boja zuba je važna pri odabiru crvenog karmina. Žućkasti zubi delovaće još žuće uz narandžaste nijasne. Zato je najbolji predlog da isprobaš karmin u radnji, a onda ga prošetaš po dnevnom svetlu, pogledaš u ogledalo, uslikaš neki nasmejani selfie znaćeš da li je pravi. 

Pssst! Kad budeš isprobavala boju, najvernije će se oslikati na jagodicama tvojih prstića.

Naravno, ovo je dobar vodič da dođeš do pravog crvenog karmina za sebe. Ali slobodno se u svojoj potrazi igraj i eksperimentiši. Jer niko te ne poznaje bolje od sebe, a i šta je šminka ako ne omiljena igračka svih nas velikih devojčica. 

Za ovaj izgled preporučujemo

  • Collection Exclusive Pure Reds by L'Oreal Paris

Povezane teme: šminka, crveni karmin, karmin, ruž, usne

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Da li je ovo proizvod koji može sve? Testirali smo Maybelline New York Instant Perfector 4 u 1!

Instant Perfector 4 u 1 bi mogao da nam skrati mnoge makeup muke...