3 makeup greške koje nesvesno praviš

Iako šminkanje kao vrsta umetnosti dozvoljava i određenu dozu kreativnosti, potrebna je i redovna makeup vežba za onaj savršeni izgled koji toliko dugo želimo da dostignemo. Takođe, nekada je i najvećim umetnicama u šminkanju potreban podsticaj da idu u pravom smeru. Upravo zbog toga smo se odlučili da sa tobom podelimo tri najčešće makeup greške kojih možda ni ti nisi svesna.

Vrišteće oči

Ajlajner može istaći njihov oblik i učiniti ih primetnijim, ali bez obzira na to, debela i teška linija na donjem kapku može učiniti suprotan utisak. Debela linija ispod očiju ih može optički smanjiti, a lice učiniti starijim pa zato budi sigurna da je linija tanka i prirodna.  

Tvrde linije

Sve češće viđamo devojke sa teškim i neizjednačeno nanetim rumenilom na obrazima. Bitno je da naneseš malo rumenila na sam početak jagodica, a onda sve do slepoočnica i na kraju da ga izblendiraš da stvoriš savršen efekat. Četka neka bude meka, jer ćeš samo tako izbeći upadljive i neprirodne linije.

Obrve kao iz crtaća

Obrve traže oblik i definiciju, jer su jedan od ključnih faktora kada je u pitanju oblikovanje vašeg lica. Međutim, previše istaknute obrve mogu privući puno pažnje, ali ne u onom pozitivnom smislu, već sasvim suprotno. Ako ne želiš da do toga dođe, upotrebi meku i prirodnu olovku i polako izblendiraj proizvod da kreiraš prirodan izgled.  

Pročitaj još: Kako izbeći najcešće makeup katastrofe

Povezane teme: ajlajner, obrve, rumenilo

3/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentari ( 0 )

Registrujte se / Ulogujte se se da biste ostavili komentar

Registrujte se / Ulogujte se

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

DA LI SI SPREMNA ZA #OČIGOVORE IZAZOV I NAGRADE?

Maybelline je, uz pomoć Dunje i Nađe, rešio da inspiriše sve devojke da se uprkos nedostatku specijalnih prilika, izlazaka, druženja, đuskanja, provod...