3 stvari koje treba da znaš pre nego što kupiš novu maskaru

Pre nego što se uputiš u potragu za savršenom maskarom, obavezno imaj na umu ove savete:

Maskara za posebne prilike

Ukoliko ti je za neku naročito važnu priliku poput venčanja ili bitnog noćnog izlaska neophodna nova maskara, makeup stručnjaci preporučuju da se opredeliš za proizvod koji se razlikuje od onih koje si ranije koristila. Prema tome, potrudi se da to bude maskara koja ti pruža dramatičniji izgled, odnosno neku koja čini trepavice dužim, daje im gustinu i čini da izgledaju još tamnije.

Veličina i oblik četkice su ključni

Verovala ili ne, u dizajniranju četkice za maskaru učestvuju ugledni naučnici, jer je bukvalno svaka stavka u dizajniranju i proizvodnji – od njenog oblika i veličine do materijala od kojeg se pravi – izuzetno važna.

Ono što svakako treba da imaš na umu pre kupovine ovog proizvoda jeste kako dužina dlačica četkice utiče na tvoje trepavice.

Tako ćeš, ukoliko želiš veću gustinu, odabrati četkicu s dužim češljićima. Ako bi da postigneš da tvoje trepavice izgledaju duže, neophodna ti je četkica čiji je češljić napravljen od silikona ili gume jer se na ovakvim četkicama zadržava manje proizvoda - odnosno, više će se naći na tvojim trepavicama!

Boja - stavka koju često zaboravljamo

Pri odabiru idealne maskare, potrebno je razmišljati i o njenoj boji. Većina žena uglavnom bez dileme kupuje ovaj proizvod u crnoj boji jer je to „igra na sigurno“. Međutim, maskare se proizvode i u indigo tonovima, pa čak i u ljubičastoj verziji te bi bilo šteta ne eksperimentisati s ovim nijansama, naročito ukoliko dugo nisi napravila neku krupnu promenu u svom izgledu.

Pročitaj još: Top 3 maskare iz 2017.

Za ovaj izgled preporučujemo

 • L'Oréal Paris False Lash X Fiber Xtreme Resist Mascara

  Poručite odmah
 • L'Oréal Paris Miss Baby Roll Black Mascara

  Poručite odmah
 • L'Oréal Paris Miss Baby Roll Indigo

  Poručite odmah
 • L'Oréal Paris Miss Baby Roll Lilac

  Poručite odmah

Povezane teme: maskara, oči

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

DA LI SI SPREMNA ZA #OČIGOVORE IZAZOV I NAGRADE?

Maybelline je, uz pomoć Dunje i Nađe, rešio da inspiriše sve devojke da se uprkos nedostatku specijalnih prilika, izlazaka, druženja, đuskanja, provod...