3 super saveta kako da tvoja letnja šminka deluje uvek sveže!

I sama pomisao na šminkanje na +40 stepeni deluje odbojno, ali tako ne mora biti. Vaše lice može izgledati sasvim doterano i sveže i u vrelim vrelcatim danima.

1.     Vodootporna maskara

Ukoliko se ove omiljene make-up stvarčice ne odričeš ni na plaži, onda treba da odabereš vodootpornu. Izdržaće i  znojenje u gradu i na brčkanje na moru, i zato je pravi je izbor za letnje mesece. Treba imati u vidu da se skida teže od drugih maskara, zato koristi sredstva za skidanje šminke na bazi ulja.

2.     BB krema ili kompakt puder

Ukoliko tvojoj koži u toku leta ne prijaju tečni puderi, imamo dva rešenja. Prvi je BB krema, koja u sebi treba da ima zaštitni faktor i odgovarajuću nijansu za tvoju kožu. Njom postižeš ujednačen ten i zaštitu od sunca.

Druga sjajna stvarčica je kompakt puder. Mineralizovani odgovara čak i osetljivoj koži, a njihova pokrivna mož može biti vrlo dobra – a pritom te čuvaju od isijavanja i lepo matiraju kožu čak i na visokim temperaturama. Ne zaboravite samo da pufnu redovno perete!

Kao i ostatak svog make-up pribora, a ovde saznajte i  zašto.

3.     Fluo boje

Preplanula koža je idealna podloga   za poigravanje fluo bojama! Da Ii ćeš odabrati gloss, jarki lak za noke, maskaru atraktivne boje ili trendi mat karmin pitanje je afiniteta, ali vreme za njih je pravo. Uz minimum ostale šminke, fluo akcenat će odlično stajati tvojoj preplanuloj koži.

 

Photo : IStock

Za ovaj izgled preporučujemo

  • Nude Magique BB L'Oreal Paris

    Poručite odmah
  • True Match The Powder L'Oreal Paris

    Poručite odmah
  • YSL Rouge Pur Couture The Mats

  • Vivid Matte Liquid Maybelline New York

    Poručite odmah

Povezane teme: maskara, ruž

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Karl Lagerfeld x L'Oréal Paris – Jedna od poslednjih kolaboracija sa ličnim pečatom modnog genija

L’Oréal Paris s poštovanjem neguje sećanje na Karla Lagerfelda...