3 trika za veštačke trepavice bez veštačkih trepavica

Verovatno i ti, kao i mnoge od nas zavidiš poznatim zvezdama kada na crvenom tepihu prošetaju savršeni look, uključujući i duge trepavice koje perfektno ističu oči. Naravno, jasno ti je da su u pitanju veštačke trepavice. Veštačke trepavice možda jesu dobro rešenje za holivudske zvezde na crvenom tepihu, ali za svakodnevno nanošenje, veštačke trepavice mogu biti prava noćna mora.

Zašto izbegavati veštačke trepavice

Na prvom mestu potencijalnih katastrofa pri stavljanju veštačkih trepavica je svakako lepak koji, osim što pravi nered, može da izazove ozbiljne alergijske reakcije. Takođe, svakodnevno nošenje veštačkih trepavica može dovesti do infekcije, zbog skupljanja bakterija na ivicama kapaka. Naravno, ukoliko se ponekad odlučiš za profesionalno šminkanje i staviš veštačke trepavice, neće ti škoditi, ali za svaki dan ti preporučujemo trikove sa maskarom koji će učiniti da tvoje trepavice imaju volumen baš kao veštačke.

 

Trik 1 – Izaberi adekvatnu maskaru

Pre nego što u drogeriji zgrabiš prvu maskaru koja ti dođe pod ruku, razmisli kakve trepavice želiš. Ukoliko je efekat veštačkih trepavica baš ono što želiš da postigneš, preporučujemo ti da probaš YSL maskaru The Curler sa efektom veštačkih trepavica. Ova maskara dizajnirana je baš za one kojima je želja da im trepavice svakog dana izgledaju savršeno, a ono što je izdvaja od ostalih je efekat uvijanja – sa njom ti neće biti potreban uvijač za trepavice! Zamisli samo, jutarnja bjuti rutina bez uvijača za trepavice, a sa savršenim efektom veštačkih trepavica. YSL maskara The Curler ima dve strane – sa jedne strane zaobljena četkica daje trepavicama volumen, dok sa druge, roze četkica podiže i savršeno uvija trepavice. Naravno, ne možemo da tvrdimo da je baš ova maskara najbolja maskara za volumen, ali savetujemo ti da je isprobaš!

3 trika za veštačke trepavice bez veštačkih trepavica

Trik 2 – Ne preskači prajmer za trepavice

Jedan od razloga zašto holivudskim zvezdama trepavice izgledaju savršeno, jeste i prajmer za trepavice. Možda ti je neobično što u poslednje vreme svaki deo lica ima zaseban prajmer, ali bjuti eksperti kažu da je podloga najbitnija, a mi im verujemo! Dakle, važno je da pripremiš trepavice za maskaru, ukoliko želiš da one izgledaju kao veštačke. Ako rešiš da isprobaš YSL maskaru The Curler, sa njom iskombinuj YSL prajmer za maskaru sa efektom veštačkih trepavica. Ovaj prajmer za trepavice ravnomerno klizi, uvija i produžava trepavice, što dovodi do povećanja volumena. Takođe, prajmer se stapa sa trepavicama uz efekat vezivanja, što pospešuje postojanost maskare.

Trik 3 – Neka ajlajner bude na tvojoj strani

Ajlajner često nanese više štete nego koristi, naročito ako nisi baš vična u nanošenju. Debela ili razmrljana linija koja je neravnomerno naneta na kapak, skrenuće pažnju sa trepavica i učiniti da one ne budu u prvom planu. Zato, nanesi ajlajner u tankom sloju, tik uz koren trepavica. Ako imaš problem sa drhtanjem ruku pri nanošenju ajlanera, ne očajavaj, malo vežbe čini čuda, a ukoliko ipak ne uspeš, poslužiće i olovka za oči. 

3 trika za veštačke trepavice bez veštačkih trepavica

Reci nam da li su ti naši trikovi pomogli? Na koji način ti dobijaš efekat veštačkih trepavica? Podeli sa nama u komentarima!

Pročitaj još: Makeup trikovi za zavodljiv pogled

Za ovaj izgled preporučujemo

  • YSL The Curler Mascara

    Poručite odmah
  • YSL Mascara Volume Effect Faux Cils Flash Primer

Povezane teme: šminka, maskara, ajlajner, oči, tutorial, Yves Saint Laurent, prajmer

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

,,Siren Eyes ’’ zanosni makeup trend sa TikTok-a koji ćeš obožavati

Voliš i pratiš makeup trendove na društvenim mrežama ,,Siren Eyes ’’ je novi trend sa TikTok-a koji ćeš obožavati...