4 brza i jednostavna koraka do suptilno konturisanog lica

Ne samo da je  omiljeni beauty savet klana Kardašijan,  konturisanje je i način za postizanje ujednačenog, glatkog izgleda i ne mora izgledati prenapadno. Suština je u poigravanju sa svetlom i senkma koje padaju na lice, kako bi se naglasile kosti lica i umanjili nedostaci koji vam se na licu manje sviđaju. Uz gomilu paleta za konturisanje na tržištu i brdo tutorijala na internetu, konturisanje može delovati veoma zahtevno, a ustvari može biti i  vrlo jednostavno.

 

Za izgled koji se brzo i lako možete ponavljati na dnevnoj bazi, koristite svetli korektor ili highlighter za naglašavanje svojih atributa na licu, a četkicom nanesite mat bronzer ispod jagodične kosti kako biste istakli strukturu lica i kreirali još malo senke. Kako biste zaista razumeli kako kontusiranje funkcioniše, upoznajte strukturu svog lica, gde su izbočine, a gdje udubljenja, kako biste pojednostavili nanošenje šminke.

1. Jagodične kosti

Sa nekoliko dobro lociranih make-up poteza, za čas ćete naglasiti jagodične kosti. Nanesite nekoliko tačkica highlitera duž jagodične kosti, a potom malo mat rumenila (dve nijanse tamnijeg od boje kože) izvucite odmah ispod jagodične kosti. Finiširajte s malo svetlucavog highlitera koji ćete naneti u obliku slova C – od ruba obrve, oko oka, do jagodice. Ublendajte ivice za ujednačen rezultat.

2. Istaknute obrve i usne 

Uredne obrve ključne su u postizanju strukture lica. Naglasite luk obrve s nekoliko tačkica korektora odmah iznad i ispod tanje polovine obrve. Ublendatej prstima. Možete dodati i malo highlightera na luk usana kako biste postigli definisan oblik.

3. Sjajnije oči

Nanesite senku koja je za ton ili dva tamnija od vaše boje kože na luk arkade, a svetlo preko celog kapka. Ublendajte četkicom. Ivice ne bi trebalo da  budu vidljive. Zbog ovog će vaše oči delovati sjajnije, a daće im i dodatnu definiciju.

4. Trik u obliku uskličnika

Konturisanje nosa odlično je za naglašavanje strukture lica. Početnici bi trebali prvo izvući liniju mat korektorom od sredine obrva pa do 1.5 cm iznad vrha nosa. Ublendajte nežno prstima. Dodajte zatim jednu tačku na vrh nosa, ostavljajući prostor između tačke i crte tako da izgleda kao uskličnik na vašem nosu, a zatim ublendajte.
 

Pročitaj još: Sve supermoći kompaktnog pudera!

 

Za ovaj izgled preporučujemo

  • Master Contour V Maybelline New York

  • Master Sculpt Maybelline New York

  • The Nudes Maybelline New York

    Poručite odmah

Povezane teme: senčenje lica, konturisanje

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Beauty tajne fotogeničnih devojaka

Da li se i tebi čini da neke devojke na fotografijama uvek izgledaju prekrasno, a tebi to nikako ne uspeva...