4 nezamenljiva saveta za senke za oči

Nisu sve devojke jednako vešte u korišćenju senki za oči. Dok nekim damama polazi za rukom da četkicom stvore umetnost na svojim kapcima, drugima ovaj zadatak predstavlja veliki problem. Za sve devojke kojima je potrebna malo pomoći, predstavljamo 4 neprikosnovena pravila za upotrebu senki za oči.

Četkice su nezamenjive


Iako ti aplikatori koji dolaze u sastavu paleta senki mogu donekle pomoći, za savršeno našminkane oči važno je da uvek upotrebljavaš i odgovarajuće četkicu za nanošenje ovog proizvoda. Svaka devojka bi trebalo da ima najmanje dve četkice za senke – jednu mekanu, sa gustim i kračim dlačicama i jednu tanju, kosu četkicu za preciznije nanošenje senki.

Da senke budu u prvom planu

 

A post shared by @_mymakeup__ on

 

Pitaš se kako? Jednostavno je! Izaberi paletu koja u sebi sadrži senku u nekoj bež nijansi i nanesi je po celoj dužini kapka. Bež senka pojačava intenzitet senki koje ćeš kasnije naneti.

Izbor boja je presudan


Za savršen makeup look, važno je izabrati prave nijanse. Mnoge palete sadrže veliki izbor nijansi, ali je potrebno znati kako ih pravilno kombinovati. Za početak, izaberi dve nijanse za koje si sigurna da se dobro slažu. Na primer – bež i tamno braon ili svetloplava i svetlosiva.

Prilagodi senke obliku očiju

 

A post shared by @_mymakeup__ on


Različiti oblici očiju zahtevaju različite načine šminkanja i različite senke. Zato je dobro da, pre nego što počneš sa nanošenjem, pažljivo razmisliš o tome koje nijanse i tehnika najviše odgovaraju obliku tvojih očiju. Potom, u zavisnosti od njihovog oblika, prilagodi nijanse i tehniku šminkanja kako bi tvoje oči došle do izražaja na pravi način.

Pročitajte još o: Najbolji makeup pokloni za Strelca

Za ovaj izgled preporučujemo

  • Maybelline New York 24 Karat Nudes Eye Shadow Palette

    Poručite odmah
  • Maybelline New York The Burgundy Bar Palette

    Poručite odmah
  • Maybelline New York The Nudes Palette

    Poručite odmah

Povezane teme: senke za oči, oči

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Kako da stilizuješ obrve na tri jednostavna načina

Kada su u pitanju obrve, fokus je na divljim obrvama prirodnog izgleda evo kako da postigneš ovaj trend bez puno muke kod svoje kuće...