4 obavezna koraka pred spavanje @imfashionbabe

Još od malih nogu pamtim da mi je mama govorila 'Negovana žena je lepa žena'.I dan danas, sa 26 godina, smatram da je to najbitnije. Prvo krećem od sebe. Svaki dan raznim beauty trikovima i mini ritualima radim na tome da mi koža, noga, nokti budu negovani. Sa druge strane, kada u gradu naiđem na ženu koja je negovana, to mi bukvalno ulepša dan.  

Žene se nekada zaborave, i misle da je našminkano lice lepo lice. Međutim, negovano lice se vidi i bez šminke, a i sa njom. Ne postoji ništa lepše nego kad vidim ženu srednjih godina, sa minimalnom šminkom, a lice joj prosto odiše negom i izgleda zdravo i hidrirano. Da bismo tako izgledale u 'zlatnim' godinama, potrebno je da dok smo mlade brinemo o svojoj koži. Noćna nega lica posebno je bitna, jer se koža lica tokom čitave noći oporavlja.

Sada ću vam ukratko prestaviti moj mini ritual pred spavanje, koji se sastoji iz 4 koraka:

1. Mleko za skidanje šminke

 

A photo posted by Du Yo (@imfashionbabe) on


Kožu najpre pokvasim mlakom vodom. Zatim uzimam malo L'Oreal Sublime Fresh mleka za skidanje šminke i laganim pokretima trljam lice fokusirajući se na one delove lica gde imam najveći deo šminke. Zatim uzimam tufer koji malkice kvasim i njime skidam sve to sa kože. 


2. Umivalica

 

A photo posted by Du Yo (@imfashionbabe) on


S obzirom da u prvom koraku  nećemo skinuti 100% šminke, proces nastavljam tako što koristim 'face wash'. Obožavam da koristim proizvode koji pene i od nedavno je moj favorit L'Oreal Sublime Fresh Foaming Water, koji je iz iste linije kao i prethodno pomenuto mleko za skidanje šminke. Njime blago masiram lice i nakon toga ga toplom vodom ispiram.


3. Tonik

 

A photo posted by Du Yo (@imfashionbabe) on


L'Oreal Sublime Fresh Purifying Toner je korak koji nikada ne preskačem i njega koristim i tokom dana i uveče. Ovo je obavezan korak pred kremu za lice.


4. Noćna krema

 

A photo posted by Du Yo (@imfashionbabe) on


Poslednji korak jeste nanošenje L'Oreal Revitalift noćne kreme. Ovde naglašavam da je u pitanju noćna krema, zato što mnogi ljudi imaju nedoumicu oko toga da li mogu da koriste dnevnu kremu i za dan i za noć. Moj savet jeste da uvek za noć koristite noćnu kremu. Noćna krema je pravljena od drugih sastojaka i namenjena je intenzivnijoj hidrataciji koja se dešava tokom čitave noći, dok je dnevna uglavnom namenjena tome da vas štiti od raznih štetnih uticaja kojima ste tokom jednog dana izloženi, pogotovo ako izlazite napolje. 

Ceo ritual pred spavanje traje manje od 10 minuta i to je najmanje što možemo da pružimo svojoj koži. Ukoliko vi imate neki predlog ili savet za mene i ostale čitateoce makeup.rs-a, obavezno nam pišite u komentarima ispod teksta. 


Do sledećeg čitanja, 

Du Yo

Povezane teme: nega

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Koža je više od kože: La-Roche Posay pomera granice

Hteli to da priznamo ili ne, svesni smo da naše samopouzdanje zavisi i od naše kože. Podari svojoj koži negu i zdravlje koje joj i dolikuje...