4 svakodnevne beauty greške koje činimo

Otkrivamo  najčešće greške u nezi i doterivanju koje svaka od nas čini  - svakog dana!

 

1. Ne obraćamo pažnju na kožu vrata 

Nije važno što još sada nemate bore na vratu. To svakako nije razlog da zanemarite ovaj deo tela. Kroz nekoliko godina biće vam žao što mu niste posvetile dovoljno pažnje i negovale ga. Zato svaki puta kad čistite lice i nanosite kremu , nemoje zaobići i predio vrata i dekoltea.

2. Šminku uklanjamo samo vlažnim maramicama 

Ako ste se prepoznali u ovoj stavci, napravite mali test. Nakon uklanjanja šminke s lica vlažnim maramicama, na vaticu nanesite losion za čišćenje i pređite preko celog lica. Količina prljavštine na tuferu pokazaće da maramice nikako nisu dovoljne. Nakon njih uvek koristiti i gel ili losion za čišćenje.

 

3. Ignorišemo ispucale usne 

Visoke temperature u kombinaciji s letnjim povetarcem nisu ni malo dobri uslovi za naše usne. Zbog toga ne čudi što se većina nas u ljetnim danima bori s ispucalim, a ponekad i bolnim usnama. Sve što vam treba je malo šećera i meda. dobivenom smjesom lagano istrljaj usne kako bi uklonila odumrle stanice. Nakon toga isperite usne i namažite ih negujućim balzamom. Držite ih na usnama što duže kako bi se u potpunosti hidratizirale, a najbolje bi bilo ovaj postupak raditi pre spavanja.

 

4. Češljamo mokru kosu

Kosa je najosjetljivija upravo kad je mokra. Grubo češljanje mokre kose lomi vlasi i čupa kosu iz korena. Izbjegavaj to!

 

Pročitajte još i 5 beauty zapovesti by @anastasijastasha!

 

Za ovaj izgled preporučujemo

  • Purete Thermale 3 in 1 Vichy

  • Baby Lips Maybelline New York

Povezane teme: nega, leto

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Podeli radost sa nekim! KIEHL’S X MADE BY RADIO praznična kolekcija je stigla!

Ove godine poseban poklon čeka te iza vrata u Kiehl's radnjama u ograničenom izdanju stiže nam praznična kolekcija, vreme je da počneš sa odbrojavanje...