4 trika profesionalnih šminkera za ujednačen ten

Nega je uslov za zdravu kožu, a besprekoran ten je osnova svakog uspešnog makeup looka. Međutim, iako naizgled deluje da je kompleksan i ujednačen ten svima lako dostižan (čitaj: nanesemo tečni puder i spremne smo) situacija je kompleksnija nego što deluje.

Zato, profesionalni šminkeri otkrivaju 4 koraka koji vas vode do savršeno ujednačenog tena:

1. Negujte kožu


Kako god da se našminkate i koje god proizvode da koristite, osnova ujednačenog i baršunastog tena je negovana koža. Bilo da je reč o suvoj ili masnoj koži, kada je hidrirana i nahranjena, svaki makeup će dobiti drugačiji izgled i svi će vas pitati: U čemu je tvoja tajna pa imaš neverovatnu kožu lica?

2. Odaberite adekvatne proizvode


Kako se na pojedinim delovima lica može pojaviti crvenilo, a podočnjaci su uvek modre boje, nemoguće je da izjednačite ten uz pomoć samo jednog proizvoda. Zato profesionalni šminkeri predlažu da pre nego što nanesete tečan puder, na podočnjake nanesete korektor, pa tek nakon toga tečni i kompaktni puder.

3. Vodite računa o podtonovima kože lica


Lice nije jednolične boje, već se deli na tamne, odnosno plave i crvene zone. Svaku zonu prekrivate drugom bojom. Za podočnjake koristite korektore toplijih nijansi koje vuku na narandžasto, a potom setujte predeo ispod učiju puderom u kamenu.

4. Ne bežite od zelene boje


Ukoliko imate crvenilo na licu, znajte da ih ništa neće prekriti kao zeleni korektor. U ovim slučajevima, on jednostavno nema zamenu!

Pročitajte još: Šta se prvo nanosi – korektor ili puder?

Za ovaj izgled preporučujemo

  • L'Oréal Paris True Match Foundation

    Poručite odmah
  • L'Oréal Paris Infaillible Total Cover

    Poručite odmah

Povezane teme: tečni puder, puder, korektor

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Saznaj sve o Marvel x Maybelline kolekciji i gde je možeš naći

Kako bi neki makeup proizvod dobio status superheroja transformišućih moći, on mora biti izuzetan, nepobediv i neustrašiv saveznik onih koji iskazuju ...