4 trika za dugotrajnu pokrivnu moć tečnog pudera

O šminkanju  i pravilima možemo da napišemo bezbroj redova, ali ostaje činjenica da je tečni puder osnova svakog dobro našminkanog lica. Baš zato, ako se u početnim koracima budemo dobro snašli, rezultat če biti baš onakav kakav želimo.

Stoga, izdvojili smo nekoliko saveta, za koje smo sigurni da će vam pomoći da tečni puder duže ostane na licu, a šminka izgleda sveže tokom celog dana.

Trik broj 1: Sačekajte da koža potpuno upije hidratantnu kremu


Znamo da ste u žurbi i da nemate dovoljno vremena baš za svaku sitnicu, ali upravo te sitnice mogu da pokvare sve. Zato ne preskačite nanošenje hidratantne kreme na lice pre nego što počnete sa šminkanjem. I najvažnije – dajte svojoj koži dovoljno vremena da upije kremu. Tako možete biti sigurne da će tečni puder ostati na svom mestu tokom napornog dana.

Trik broj 2: Vodite računa o prajmeru/bazi


Prajmer ima ulogu da kožu pripremi za nanošenje tečnog pudera i njegova upotreba je ključna ako želite da šminka traje duže. Kada birate prajmer, obavezno pročitajte specifikaciju proizvoda i izbor prilgodite svom tipu kože.

Trik broj 3: „Ispecite“ šminku


Sigurni smo da ne postoji devojka koja još uvek nije čula za „baking“ tehniku. Ova tehnika je jedan od načina da vam tečni puder bude postojan tokom celog dana. Zasniva se na tome da se na lice nanese velika količina pudera i ostavi nekoliko minuta da odstoji. Velika količina tečnog pudera ne dozvoljava koži da diše pa se puder „peče“ na povišenoj temperaturi kože, što ga čini postojanim i dugotrajnijim.  Na kraju, višak proizvoda uklonite odgovarajućom četkom.

Trik broj 4: Završite look kompaktnim puderom

 

A post shared by @_mymakeup__ on


Kada ste završile sa nanošenjem tečnog pudera, nanesite kompaktni puder koji osigurava dugotrajni mat efekat. Savetujemo vam da kompaktni puder nanosite aplikatorom koji dobijate uz njega kako ne biste preterali sa količinom.

Pročitajte još: Naši odgovori na sva vaša pitanja o tečnom puderu i konturisanju

Za ovaj izgled preporučujemo

  • L'Oréal Paris Hydra Expert 24h Dry and Sensitive Skin

  • L'Oréal Paris Infallible Primer

  • L'Oréal Paris Infallible 24-h Matte

    Poručite odmah
  • L'Oréal Paris Infallible Ultra Matte Powder

    Poručite odmah

Povezane teme: tečni puder, puder

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Ena Luna testira novu MNY Falsies maskaru

U najnovijoj epizodi serijala Make Up in the City, Ena Luna je kreirala burgundy look koji će se savršeno uklopiti uz svaki outfit za večernji izlazak...