5 beauty pravila koja slobodno možete prekršiti

1. Kombinujte pudere za završni sloj

Nakon što stavite završni sloj šminke na lice, pogledajte na dnevnoj svetlosti da li vam je ten potpuno ujednačen. Sitne nepravilnosti koje ostaju na vašem licu možete prekriti tako što ćete staviti malo tečnog pudera koji će vezati puder u prahu, a vaše lice izgledaće kao kod profesionalnih modela, čisto, ujednačenog tena i bez nepotrebnog perutanja koje se često javlja kada na lice stavimo puder u prahu jer on pomalo i isušuje vašu kožu.

2. Podloga za celo lice

Većina dama prilikom šminkanja stavlja podlogu na celo lice. Ipak, to ne mora biti praksa, već podlogu možete naneti i samo na pojedine delove lica kao što su brada, nos ili čelo kako biste prekrili nepravilnosti ili ublažili crvenilo.

3. Uvijanje trepavica 

Večita debata koja postoji među makeup umetnicima jeste da li trepavice uvijati pre nanošenja maskare ili posle. Sada, uvijač za trepavice vam više nije potreban uz L'Oréal Paris Miss Baby Doll maskaru koja će im dati vrtoglavu uvijenost i zavodljivost.

4. Iscrtavanje usana olovkom

Kada su u pitanju usne, ovo je veoma opasna teritorija za sve dame koje nemaju dovoljno iskustva u šminkanju. Iscrtavanje okvira usana olovkom često dovede do toga da se previše tamna nijansa koristi te usne deluju neprirodno, a karmin se razmaže pa se postigne najgori mogući scenario. Najbolje je koristiti prirodnije nijanse koje bolje odgovaraju vašoj prirodnoj boji usana.

5. Akcenat samo na jednom delu lica

Prilikom šminkanja većina dama smatra da ukoliko naglasi oči, sve ostalo treba biti neutralnih nijansi i gotovo prirodno. Upravo ovo je još jedno pravilo koje smete prekršiti. Ukoliko se fokusirate samo na jednu tačku na licu koju želite naglasiti, delovaće kao da niste dovršili šminkanje, zato se ne plašite da eksperimentišete. Naravno, zapamtite da ovakav makeup nije za svaku priliku.

Pročitaj još: Beauty greške zbog kojih izgledaš starije 

Za ovaj izgled preporučujemo

 • L'Oréal Paris True Match Foundation

  Poručite odmah
 • L'Oréal Paris Miss Baby Roll Black

  Poručite odmah
 • L'Oréal Paris Lip Liner Couture by Color Riche 285 Pink Fever

  Poručite odmah
 • L'Oréal Paris Color Riche Matte 101 Candy Stiletto

  Poručite odmah

Povezane teme: tečni puder, puder, usne

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Konačno smo testirali tečni puder u kamenu koji je oduševio žene širom sveta!

Šta znamo i mislimo o novom L’Oréal Paris Infaillible 24h Fresh Wear tečnom puderu u kamenu...