5 jako dobrih saveta za savršeno konturisano lice!

IStock

Ok, jasno da je konturisanje postalo nezaobilazan deo mejkap rutine.  Profesionalni šminkeri ovu tehniku oblikovanja lica zapravo oduvek koriste, ali kako se sada njena upotreba omasovila, potrebni su  nam dobri saveti za najbolje rezultate. Zato pre no se bacimo na senčenje lica, evo šta treba da znamo :

  1. Jedno od osnovnih pravila šminkanja glasi – svetlije uvećava i ističe, tamnije smanjuje i sužava. Upravo na tom principu  zasniva se i konturisanje. Pogledajte se u ogledalo i procenite : šta biste naglasili – pa tu nanesite svetliju, a šta suzili – i tu izvucite tamniju nijansu.
  2. Kombinujte tek 2 do 3 nijanse svetliju,  odnosno tamniju boju u odnosu na vašu prirodnu boju kože lica kako biste izvele uspešno senčenje, bez efekta šarenog lica.
  3. Ne postoji univerzalno pravilo konturinga. Kako ćete lice senčiti, zavisi od oblika vašeg lica i svih njegovih specifičnosti. Ako već imate usko lice, dodatno sužavanje obraza senčenjem ispod jagodica rezultiraće time da delujete ispijeno. Pokušajte  sa nekoliko varijanti dok ne pronađete onu koja baš vama i vašem licu najviše odgovara.  Ne stoji baš svima Kim Kardašijan model konturisanja, a i ne treba sve da ličimo jedne na druge, zar ne?
  4. Za svetlije naglašavanje tzv. strobing ili highlighting nije poželjno koristiti korektor, jer daje mat efekat i dvodimenzionalnost licu. Odaberite preparat sa svetlucajućim česticama (ne šljkocama), tzv. hajlajter-highlither kako bi lice delovalo sveže i zdravo. Najčešće se koristi na jagodicama, da istakne uvučenu bradu ili uveća skraćeno čelo.
  5. Za tamnije delove, možete koristiti bronzer, ali da sa četkice prethodno oduvate višak boje. Ako ste svetlije puti, trebalo bi da izbegavate bronzer (osim ako ste preplanule), već nađite svetlije rešenja za senčenje.  Lice se najčešće tamni  tako da vizuelno uvuče obraze, suzi okruglo lice ili širi nos, smanji čelo ili prikrije izbačenu bradu.

Za ovaj izgled preporučujemo

  • NYX HIGHLIGHT-CONTOUR PRO PALETTE HCPP-01

    Poručite odmah
  • Master Sculpt by Maybelline New York

  • Glam Bronze L'Oreal Paris

Povezane teme: senčenje lica, konturisanje

Registrujte se / Prijavite se