5 koraka do bronzanog tena o kakvom ste maštale!

Jeste li znale da do savršenog bakarnog tena nije lako doći ako koža nije adekvatno pripremljena pre odlaska na plažu?

Koraci koje treba da preduzmete da biste ovog leta izgleda lepše nego ikada su prilično jednostavni, a mogu da naprave veliku razliku:

1. Vreme je za piling!
Kako biste došle do ujednačenog tena iz snova, neophodno je da se rešite mrtvih ćelija kože. Bez obzira na to nanosite li piling rukom i rukavicom, efekat će biti sjajan. Imajte na umu da je najbolje mazati ga u tankim slojevima, i to kružnim i kratkim potezima kako bi se mrtve ćelije garantovano uklonile i da biste došli do rezultata kakav želite - glatke i nežne kože spremne za sunčanje! Još bolji rezultat daće kvalitetna maska za lice, koja će kožu i očistiti i nahraniti!

2. Ne zaboravite hidrataciju - i spolja i iznutra
To podrazumeva unos velike količine tečnosti i redovno korišćenje hidratantnih krema. Ne samo što je koža sjajna i zdrava, već tako hidrirana i tamni brže nego suva. Mnogi stručnjaci se slažu da, kakve god preparate za sunčanje da koristite, efekat neće biti isti ukoliko ne pijete dovoljno vode.​

3. Tajna je i u dobroj osnovi
Ukoliko potpuno nepripremeljene kože i bez zaštitnog faktora provedete ceo dan na plaži, neminovno ćete izgoreti. Opekotine mogu biti vrlo ozbiljne, a o trajnim posledicama da ne pričamo. Koža će se sigurno uskoro oljuštiti i postići ćete potpuno suprotan efekat od željenog. Zato se pre odlaska na odmor potrudite da provedete vreme na suncu - u bašti, tokom šetnje ili vožnje bicikla... Osim što ćete imati finu bazu za sunčanje, povećaćete i na nivo vitamina D u telu. Naravno, i u gradskim i u morskim uslovima, treba izbegavati izlaganje suncu od 11 do 16h. 
Pre izlaska napolje, obavezno sve otkrivene delove zaštitite zaštitnim faktorom, koji će  pomoći da dođete do dobre baze za tamnjenje  i poštedeti vas od negativnog uticaja UV zračenja. Tajna lepog bronzanog tena je u postepenom i zdravom tamnjenju!

 

4. Detalj na koji niko ne misli
Kada konačno dođete do boje, svakog leta imate istu muku: brijači i vosak za depilaciju "skidaju" vam boju i ona traje znatno kraće nego što bi inače.
Zato ovog leta bar dan pre nego što počnete sa sunčanjem (nikako istog dana) obavite depilaciju i preplanula koža trajaće duže. 

5. Hidrirana koža i nakon sunčanja
Ne zaboravite da kožu tela i lica hidrirate i nakon povratka sa letovanja. To će vaš gradski bronzani ten očuvati duže, a letnja garderoba će vam lepše stajati.

Da li znate koju boju za ovo leto preporučuju najuticajnije svetske modne blogerke? Pratite link i saznajte!

Povezane teme: nega, zaštita kože

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

5 odličnih prajmera za lice koji sadrže SPF!

Pored toga što šminku čini znatno dugotrajnijom, prajmer te može štititi i od negativnih uticaja sunčanih zraka...