5 make-up grešaka kojima uništavamo trepavice

 

Iako toga često nismo ni svesni, tokom dana pravimo veliki broj grešaka koje imaju negativan uticaj na rast i kvalitet naših trepavica. Kako bi naše trepavice u svakoj prilici izgledale savršeno i negovano, moramo im posvetiti posebnu pažnju, ali i uvrstiti ovih nekoliko prostih pravila u svakodnevnu beauty rutinu.
 
1. Koristite uvijač trepavica nakon nanošenja maskare
 
Na taj način stvaraju se grudvice, a trepavice se ukrućuju i postaju lomljive. Slavna pevačica Majli Sajrus suočila se sa ovim problemom, otkrivši da je dugo koristila metalni uvijač nakon nanošenja maskare, zbog čega su njene trepavice postale krhke i lomljive, a često ponavljanje ovakve greške može prouzrokovati i nepravilan rast trepavica koje će usled toga izgledati neuredno.
   
2. Pogrešno nanosite veštačke trepavice
 
Ukoliko ste jedna od onih dama koja večernji make-up ne može da zamisli bez veštačkih trepavica, mogle ste da primetite da se vaše prirodne trepavice proređuju, čak i opadaju. To se dešava usled čestog i nepravilnog korišćenja lepka za trepavice, što podrazumeva njegovo nanošenje u više slojeva, ali takođe i usled nepravilnog uklanjanja trepavica nakon korišćenja. Nikada ne uklanjajte veštačke trepavice naglim pokretima! Umesto toga prethodno nanesite ulje za skidanje šminke uz samu ivicu kapaka kako bi lepak omekšao, a zatim lagano uklonite trepavice. I razmislite o tome da veštačke trepavice zamenite maskarom sa istim efektom.

3. Ne koristite odgovarajući preparat za skidanje šminke sa očiju
 
Preparati na bazi ulja će najlakše ukloniti šminku sa vaših očiju, čak i ukoliko koristite vodootpornu maskaru. Takvi preparati ne samo da će efikasno ukloniti nečistoće, već će poslužiti i kao balzam vašim trepavicama, ali i podstaći njihov rast. Micelarna voda, koja kombinuje vodu i ulje može biti jako dobro rešenje. Trik je u tome da natopljenim tupferom najpre blago pritisnete oko da kapak i trepavice upiju sredstvo, pa nakon par sekundi nežno povučete na stranu.
 
4. Svakodnevno koristite vodootpornu maskaru
 
Za koji god preparat za skidanje šminke da se odlučite, uklanjanje vodootporne maskare biće dosta teže nego što je to slučaj sa onom običnom. Trepavice će tako biti sklone opadanju, a osim toga, često trljanje trepavica kod uklanjanja vodootporne maskare neće prijati nežnom području kože oko očiju. Vodootpornu maskaru, zbog toga, čuvajte isključivo za specijalne prilike i uklanjajte preparatima na bazi ulja.

5. Ne održavate pravilnu higijenu

Ne zabušavajte kada je skidanje maskare u pitanju, koliko god vam se u tom trenutku spavalo. Slično kao kada su pore na licu u pitanju, i folikuli dlake mogu da se zapuše. To može prouzrokovati infekciju koja može izazvati opadanje dlačica, ali i rast dlaka u različitim pravcima. Zbog toga posvetite posebnu pažnju čišćenju predela oko očiju.

Za ovaj izgled preporučujemo

  • The Falsies Push Up Drama Maybelline New York

    Poručite odmah
  • Superstar False Lashes L'Oreal Parise

    Poručite odmah
  • Mega Volume Miss Hippie LOreal Paris

  • Lash Sensational Maybelline New York

    Poručite odmah

Povezane teme: maskara, nega

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Slavimo nailart: Otkrivamo zašto je jun mesec lakova za nokte

Pored toga što nam donosi lepo letnje vreme, mesec jun volimo iz još jednog razloga - početkom ovog meseca se obeležava dan lakova za nokte, a mi smo ...