5 makeup tehnika koje morate da naučite do 30-e

1. Smokey eye

 

A post shared by @_mymakeup__ on


Zavodljivi pogled je vremenom postao must have, a smokey eye tehnika koja se nikako ne zaobilazi sada se već može smatrati klasičnom metodom šminkanja. Kako biste postigle savršen efekat, potrebna vam je i savršena paleta senki, a ukoliko još uvek niste ovladale ovom tehnikom, predlažemo vam Maybelline The Nudes paletu. Počnite od najsvetlije nijanse - nude ili u boji kože, u zavisnosti od tena, a potom odaberite neki od zemljanih tonova kako biste izbegli veštački i napadan izgled. Dodajte crnu na spoljašnji ugao kapka i tankom linijom duž linije trepavica. Kako bi vaš smokey eye efekat bio potpun, potrebno je da dobro izblendujete sve nijanse na svom kapku.

2. Tanka ajlajner linija​

Ajlajner manija obuzela je sve dame tokom poslednjih nekoliko godina. Pored toga što pruža zavodljiv izgled, diskretna ajlajner linija je savršeni način da uz minimalni trud postignete maksimalni efekat. Ukoliko još uvek niste savladali ovu tehniku, potrudite se da pronađete savršenog pomoćnika - Master Precise  koji se, budući da ima oblik olovke, vrlo lako nanosi. Izvucite tanku liniju duž ivice trepavice i vaš make-up izgledaće zaista kao pravo umetničko delo.

3. Osnove konturisanja

 

A post shared by @_mymakeup__ on


Vreme je da se pomirimo sa činjenicom da godine nimalo ne laskaju našem licu, te da dobro proučimo savete kako da prikrijemo sve nedostatke, a konturisanje je savršeni način za to. Naime, kako naše lice počinje da gubi elastičnost nakon tridesete godine, osim savršene hidratacije, malo konturisanja je definitivno nešto što bi trebalo da priuštite sebi. Dakle, istaknite svoje jagodice, liniju nosa, čelo i bradu, a tamnijom bojom izucite viličnu kost zarad maksimalnog efekta. Čak i ako niste fan konturisanja, Maybelline Master Contour & Highlight V-Shape Duo Stick je proizvod koji se do 30. godine mora naći u vašem neseseru.

4. Blendiranje rumenila

Ne želite da dočekate 30 godinu sa obrazima poput keramičke lutke, zar ne? Upravo zbog toga, važno je da naučite kako da rumenilom istaknete sve ono što želite, ali na prirodan i neupadljiv način. U ovom procesu važno je da imate široku četkicu i postojano rumenilo, poput Master Blush palete, koja dolazi sa dodatkom hajlajtera kojim možete ispraviti eventualne greške, a naš savet je - blendirajte, blendirajte, blendirajte sve dok ne pomislite da je gotovo, a i tada nastavite još malo. Na kraju krajeva, niko nije počinio grešku zbog previše blendiranja!

5. Nanošenje bronzera

Ne, nije mit - ukoliko ga pravilno koristimo, bronzer zaista može ispraviti mnoštvo mana. Ipak, većina dama izbegava ovaj proizvod jer ukoliko ga nanesemo u velikim količinama, dobijamo utisak prepečenog lica koji nije nimalo privlačan niti zavodljiv. Zbog toga, kada umočite svoju četkicu u bronzer, protresite njome kako bi se na njoj zadržalo tačno onoliko koliko vam je potrebno. Bronzer nanesite ispod jagodičnih kostiju i duž linije do usana i ne zaboravite da izbledirate sa ostatkom svog make-upa.

Pročitajte još: Smokey eye ili cat eye look?

 

Za ovaj izgled preporučujemo

 • Maybelline New York The Nudes Palette

  Poručite odmah
 • Maybelline New York Master Precise

  Poručite odmah
 • Maybelline Master Contour Duo

  Poručite odmah
 • Maybelline New York Master Blush Palette

  Poručite odmah

Povezane teme: šminka, senke za oči, oči, karmin

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Serum za negu kože u korektoru: Otkrivamo beauty novitet koji je pokupio sve naše simpatije!

S obzirom na “prašinu” koju je podigao na društvenim mrežama, nismo mogli da ne isprobamo novi Bare With Me serum za negu kože u korektoru brenda NYX ...