5 mitova o šminkanju

 

1. Ruž i lak za nokte u istoj boji  ..... hm, ne nužno.

Lak za nokte uopšte ne mora da bude iste boje kao i ruž. Štaviše. Oni mogu biti kompatibilni, ali identična nijansa deluje kao da ste se previše trudili i sve baš do detalja složili. Oslobodite se i krenite : neka budu sličnih nijansi ili potpuno različiti, a nekako kompatibilni. Jarko crveni ruž podnosi čak i natural manikir, a crni lak za nokte odlično ide uz nude mejkap. Uz smoky eyes  možete nositi i zeleni manikir. Posmatrajte celovitu sliku, a ne detalje.

 2 . Rumenilo  ispod jagodica? No no.

 Rumenilo je tu samo za finiš - NA jagodicama. Danas se lice senči – konturisanjem. Za par nijansi tamnijom od boje kože izvlačite u liniji koja se stvori onim čuvenim uvlačenjem obraza ustima. Izvučete tamniju liniju (možda i bronzerom ), a na jagodice celom površinom ide par nijansi svetlija i to je onda hajlajting. Tek na vrh jagodica stavlja se rumenilo, u boji koja licu daje svežinu.

3. Naglasi oči ili usne.  Ili oboje?

Smokey eyes MOŽE da se kombinuje sa crvenim karminom! Ok, ne očekujemo da ćeš u ovom izdanju ići nedeljom na pijacu. Ali za neke posebne prilike, ako se vešto nanesu, uklope i umeju da se nose vrlo su dobro mejkap rešenje.

4. Crveni ruž I crvena kosa ne idu zajedno Ko kaže?

Crveni ruž IDE uz crvenu kosu! Odaberite samo dobru nijansu crvenog ruža. I imaćete dvostruko snažniji efekat. Svi tonovi crvene koja u sebi ima tople tonove, narandžastaste odlično će stajati. 

5. Usne treba uokviriti tamnijom olovkom. Tako pase!

Zapravo ne. Osim ukoliko vešto upotrebljavate ombre tehniku na usnama. Šminkeri kažu da uz ruž uvek ide samo olovka identične nijanse. Kako ovo nije uvek lako izvodljivo, profi preporuka je da koristite olovku u prirodnoj boji svojih usana I to uz skoro sve boje izuzev svetlijih.

Pročitaj više o: Šminkanje na brzinu by @imafashionbabe

Registrujte se / Prijavite se