5 najčešćih grešaka koje pravimo sa tečnim puderom

Ukoliko umete da pravilno odaberete i nanesete tečni puder, na pola ste puta do savršenog dnevnog looka. S druge strane, ako ne poštujete nekoliko jednostavnih pravila kada je reč o ovom proizvodu, vaša šminka može ličiti na pravu malu katastrofu.

Složićete se da nijedna od nas ne želi da bude ona devojka kojoj se vrat razlikuje od nijanse lica. Stoga, naučite da prepoznate greške koje pravite i to će biti prvi korak ka perfektom tenu.

1. Niste pripremile kožu za šminkanje.


Bez adekvatne pripreme kože, budite sigurne da će vaša šminka biti daleko od perfektne. Prvo, vodite računa da pred spavanje detaljno uklanjate svu šminku i na taj način ćete očistiti pore i pustiti kožu da diše tokom noći.

Još jedan bitan korak je redovan piling lica, koji je neophodno raditi jednom nedeljno, bez izuzetka.

I poslednji, ali ne i najmanje važan korak, jeste pravilna hidratacija lica kremama koje odgovaraju vašem tipu kože. Nakon što ste nanele dnevnu kremu, sačekajte nekoliko minuta da koža dobro upije pre nego što nastavite sa šminkanjem. 

2. Niste odabrale pravu nijansu ili teksturu pudera.


Uz brojna uputstva i tehnike koje pomažu pri odabiru prave nijanse, više ne postoji izgovor za kupovinu pogrešnog pudera. Ukoliko imate suvu kožu, puder sa visokom pokrivnom moći ili mat efektom neće biti dobar izbor za vas. Zato je veoma bitno da se konsultujete sa stručnjakom (koji je kupcima na raspolaganju u većini parfimerija i drogerija) koji će vam pomoći da se odlučite za pravu nijansu i pravu teksturu pudera koja savršeno pristaje vašoj koži.

3. Testirate nijansu pod pogrešnim svetlom.


Svakako da će vaš puder izgledati idealno pod prigušenim ili jakim LED svetlom u parfimeriji, ali postavlja se pitanje kako će odabrana nijansa zaista izgledati na dnevnom svetlu? Zamolite prodavca za ručno ogledalo kako biste, nakon testiranja nijanse na licu, mogli da izađete iz prodavnice i pogledate kako zaista izgledate na prirodnom svetlu. Imajte u vidu da puder počinje da oksidira usled toplote vaše kože, zbog čega može doći do blage promene nijanse. Zato je važno da nakon naošenja sačekate nekoliko minuta kako biste dobile pravi izgled.

4. Nepravilno ste izblendirale ivice.


Ništa nije lošije od jasno vidljive linije pudera na ivicama vašeg lica. Sprečite ovu pojavu pravilnim blendiranjem pudera, koje možete uraditi odgovarajućim sunđerom ili četkicom. Odabranu „alatku“ uvek nosite sa sobom u torbi, kako biste po potrebi mogle da popravite šminku ako pod dnevnim svetlom uočite neku nepravilnost.

5. Zaboravljate na završni sloj.


Ovo je veliki korak koji vrlo često zaboravljamo i preskačemo. Ukoliko ste primetile da vaš puder veoma brzo nestaje sa vašeg lica, to se dešava upravo zato što ste zaboravili da ga fiksirate. Uvek na kraju šminkanja blago preko celog lica utapkajte kompaktni ili transparentni puder kako biste dobile baršunasti izgled i kako bi vaša šminka trajala celog dana.

Pročitajte još: 4 trika profesionalnih šminkera za ujednačen ten

Za ovaj izgled preporučujemo

  • L'Oréal Paris True Match Foundation

    Poručite odmah
  • L'Oréal Paris True Match Genius

    Poručite odmah

Povezane teme: tečni puder, puder

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Makeup In The City: Pripremi se za poslovni sastanak sa Paulom

Po njenom mišljenju nije dobro da izgledaš kao da si se previše potrudila oko makeup-a za takve prilike, pa se trudila i da šminka bude u nude varijan...