5 najčešćih grešaka koje praviš sa mat karminima

Kako su mat ruževi postali omiljen proizvod svake devojke koja prati makeup trendove, pretpostavljamo da i ti imaš najmanje dva takva u svojoj kozmetičkoj torbici. Iako imaju bezbroj prednosti, neki mat ruževi dodatno isušuju usne i često znjau da te iznevere u toku dana. I sve je to, slobodno možemo reći, zbog grešaka koje najčešće praviš prilikom nanošenja.

Kako bi sprečila takve propuste, otkrivamo koje su to najčešće greške koje pravimo prilikom nanošenja mat ruževa. Naša preporuka je da za početak nabaviš proizvode za koje smo sigurni da će ti ulepšavanje učiniti mnogo lakšim – Maybelline New York Super Stay Matte Ink tečne ruževe sa mat završnim efektom.

1. Nisi pripremila usne

 

A post shared by @_mymakeup__ on


Kao što hidratantna krema priprema kožu lica za nanošenje pudera, tako bi i tvoje usne trebalo da se pripreme za stavljanje karmina. Redovno radi piling usana uz pomoć četkice za zube, a svakodnevno nanošenje balsama će ih omekšati i učiniti savršenim platnom za „oslikavanje“ karminom.

2. Zanemaruješ važnost olovke

Olovka za usne je obavezan proizvod u kreiranju savršenih mat usana! Zahvaljujući njoj možeš da izbegneš sitne greške prilikom nanošenja ruža i precizno definišeš svoje usne. Uredno uokvirene usne su detalj koji celom makeup looku daje posebnu draž.

3. Biraš pogrešne nijanse


Nijansu ruža treba prilagoditi obliku usana. I sama znaš da tamniije nijanse čine usne vizuelno tanjim, za razliku od svetlijih, koje su tvoj sigurni saveznik za vizuelno punije usne. Biraj pažljivo nijansu, kako bi efekat bio baš onakav kakav si ti poželela.

4. Počinješ od pogrešnog mesta

Većina devojaka nanosi ruž tako što počne od spoljne ivice usana. Ako si i ti među njima, znaj da je tako verovatnoća da pogrešiš i pokvariš sve mnogo veća! Nanesi mat ruž počevši od sredine usana i lagano ga razmaži na obe strane.

5. Zaboravljaš ruž kod kuće

 

A post shared by @_mymakeup__ on


Kako bi u svakom trenutku tvoje usne bile besprekorno našminkane, sa sobom uvek moraš imati mat ruž. Da, znamo da su ovi proizvodi postojani i dugotrajni, ali to ne znači da ti sitne korekcije u toku dana neće biti potrebne. Uostalom, zauzimaju vrlo malo prostora i mogu da stanu i u najmanju torbicu. Zato, nema opravdanja za to da ti tvoj omiljeni Super Stay Matte Ink ne bude uvek pri ruci!

Pročitajte još: 3 makeup proizvoda koji mogu da stanu u tvoju torbicu

Za ovaj izgled preporučujemo

 • Maybelline New York Super Stay Matte Ink 05 Loyalist

  Poručite odmah
 • Maybelline New York Super Stay Matte Ink 10 Dreamer

  Poručite odmah
 • Maybelline New York Super Stay Matte Ink 15 Lover

  Poručite odmah
 • Maybelline New York Super Stay Matte Ink 20 Pioneer

  Poručite odmah
 • Maybelline New York Super Stay Matte Ink 25 Heroine

  Poručite odmah
 • Maybelline New York Super Stay Matte Ink 30 Romantic

  Poručite odmah
 • Maybelline New York Super Stay Matte Ink 40 Believer

  Poručite odmah
 • Maybelline New York Super Stay Matte Ink 50 Voyager

  Poručite odmah

Povezane teme: ruž, usne

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Make Up In The City: Zaviri iza scene sa Dunjom Jovanić

Dunja nas je provela kroz studio gde nastaje makeup magija sa ostalim devojkama, pokazala nam koliko različitih scenografija postoji na njihovom setu,...