5 najvećih grešaka sa hajlajterom i kako da ih izbegnete

Oduševljeni ste makeup trendom koji je očarao svet, ali vam nikako ne polazi za rukom da izgledate onako kako želite? Evo u čemu grešite.

1. greška: Koža vam izgleda masno


Umesto da naglasite najlepše delove lica i stvorite privid prirodnog sjaja kože, izgledate kao da ne negujete kožu dovoljno. Čak i kad pokušate da nanesete manje hajlajtera, i dalje niste zadovoljne ovim rezultatom.

Kako izbeću ovu grešku?

Trik je veoma jednostavan: stavite hajlajter nakon pudera, ali pre nego što stavite rumenilo! Na taj način ćete dobiti umeren look koji ostavlja utisak.

2. greška: Izgledate kao disko kugla

Postoji razlog zbog čega se cene hajlajtera razlikuju - njihove teksture, naravno, nisu uvek istog kvaliteta. Oni mogu biti manje ili više svetlucavi i sa manje ili više šljokica, mogu se kruniti kao kreda...

Kako izbeću ovu grešku?

Ako je ovo vaš slučaj, potreban vam ja hajlajter nešto kremastije i čak blago matirane teksture, a među boljim proizvodima je Maybelline New York Master Strobing Stick. Daleko se lakše blenduje!

3. greška: Lice vam izgleda šire nego inače


Nakon što ste nanele hajlajter, primetile ste da vam lice izgleda veoma široko, čak mnogo šire nego inače? Ne odustajte od hajlajtera - do greške je došlo jer ovaj makeup proizvod niste nanele na prava mesta.

Kako izbeću ovu grešku?

Važno je staviti hajlajter na jagodice i malo iznad njih, ali i nikako ne spuštati četkicu ispod jagodica! Ukoliko to izvedete pravilno – a zaista je mnogo jednostavnije nego što ste mislile – celo lice će izgledati zategnuto, mlađe i negovanije. Ako, s druge strane, hajlajter stavite niže nego gde bi trebalo, izgledaćete umorno, a lice će delovati šire.

4. greška: Niste dobro procenile svoje atribute

Probale ste hajlajter, ali vam se čini da, iz nekog neobjašnjivog razloga, ne izgleda najlepše moguće? Problem je najverovatnije u tome što niste naglasile najlepše delove svog lica.

Kako izbeću ovu grešku?

Čak i da vam se ne dopada oblik vašeg nosa, ni u kom slučaju ne naglašavajte ovaj deo lica. Ako vam se, međutim, sviđa vaš oblik brade i obrva, obavezno stavite hajlajter na njih. Dobro razmislite o tome koji delovi vašeg lica si vaši najveći atributi.

5. greška: Naglašeni delovi su previše svetli


Odabir hajlajtera je važan koliko i izbor boje pudera i korektora – samo jedna pogrešna nijansa može da uništi kompletan look.

Kako izbeću ovu grešku?

Ukoliko imate izuzetno svetao ten, probajte hajlajter ružičastih podtonova, a ako je vaš ten taman, odličan izbor biće nijanse između boje kajsije i bronzanih tonova. Boja kajsije je, naime, idealan hajlajter za ten koja je negde između svetlog i tamnog.

Pročitajte i o: Savršena beauty kombinacija!

Za ovaj izgled preporučujemo

  • Maybelline New York Master Strobing Stick

    Poručite odmah

Povezane teme: hajlajter

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

5 makeup proizvoda na koje ne moraš da trošiš puno novca.

Visoka cena nije uvek garancija vrhunskog kvaliteta i nikada ne treba potcenjivati jeftiniju drogerijsku ponudu koja često skriva prava otkrića po vrl...