5 najvećih grešaka sa olovkama za usne

Kako korišćenje olovke za usne postaje sve popularnije među ljubiteljkama šminkanja, tako im se i potkrada sve više grešaka. Iako ne zahteva neku posebnu veštinu, upotreba olovke za usne često zadaje muke mnogim damama. Koje su to greške koje najčešće prave?

Suviše tamna nijansa

Definitivno najveća greška koju sebi više ne smeš da dopuštaš je upotreba suviše tamne olovke za usne jer će ih ona vizuelno smanjiti. Šminkeri preporučuju upotrebu svetlih nijansi, odnosno onih koje se savršeno stapaju sa nijansom ruža. Ovakav spoj karmina i olovke učiniće da tvoje unse izgledaju punije i sočnije.

Ostavljaš tragove

Olovka za usne je napravljena upravo za savršeno iscrtavanje okvira usana i svaki prelazak izvan prirodnog je greška koju ne smeš više da praviš. U slučaju da se ovakva greška ipak desi, upotrebi korektor kojim ćeš brzo prekriti rezultat trenutka nepažnje.

Iscrtavaš grube i oštre linije

Kao što ne želiš da tvoje usne igledaju neuredno i „razmazano“ nakon nanošenja olovke, sigurni smo da ne želiš ni previše naglašene linije koje tvom makeup looku daju grub i veštački izgled. Beauty stručnjaci savetuju da pre nanošenja ukoloniš suviše oštar vrh olovke tako što ćeš njime lagano preći preko ruke. Previše oštar vrh ostavlja grube i upadljive linije, što usnama daje neprirodan i napadan izgled.

Iscrtavaš previše iznad okvira gornje usne

Mnoge devojke smatraju da će ovim dobiti vizuelno punije usne, a jedino što se ovakvim iscrtavanjem može dobiti su upadljive usne koje nimalo ne izgledaju privlačno.

Prava linija nije najpravilniji izbor

U želji da svoje usne učine savršenim, mnoge devojke prave grešku kada ih iscrtavaju olovkom u jednom, neprekidnom potezu. Stručnjaci savetuju da se olovka nanosi nežnim i kratkim pokretima koji se nadovezuju jedan na drugi. Na ovaj način će iscrtane linije biti suptilnije, a usne će izgledati potpuno prirodno. I još lepše!

Pročitaj još: 4 najčešće greške sa karminom

Za ovaj izgled preporučujemo

 • Maybelline New York Color Sensational Shaping Lip Liner 50 Dusty Rose

  Poručite odmah
 • Maybelline New York Color Sensational Shaping Lip Liner 60 Palest Pink

  Poručite odmah
 • Maybelline New York Color Sensational Shaping Lip Liner 90 Brick Red

  Poručite odmah
 • Maybelline New York Color Sensational Shaping Lip Liner 110 Rich Wine

  Poručite odmah

Povezane teme: karmin, ruž, usne, olovka za usne

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Top 10 Kiehl’s proizvoda

Spisak Kiehl’s proizvoda koji blagotvorno utiču na sve tipove kože je dugačak, a mi ti predstavljamo naših 10 favorita vrednih pažnje...