5 potpuno pogrešnih načina da koristiš maskaru

1. Preterano nanošenje


Sama stojiš ispred ogledala par minuta i bez prestanka nanosiš maskaru? Prestani! Što je više nanosiš, veća je verovatnoća da će se stvoriti grudvice, a manja da će ti trepavice biti duže i gušće.

Takođe, ako pri popravljanju šminke naneseš i nov sloj maskare, opet nećeš postići osveženi eye look. Većina maskara je napravljena za maksimum dva nanošenja, a uz novu Maybelline New York Big Shot maskaru, jedan sloj je više nego dovoljan da imaš neodoljiv pogled ceo dan.   

2. „Pumpanje“

To je ono kada više puta gurneš i izvadiš ćetkicu iz pakovanja, misleći da time činiš uslugu maskari. Tako samo uvlačiš vazduh u bočicu, čime smanjuješ rok upotrebe maskare.  

3. Rok upotrebe

Ako ne možeš da se setiš kada si poslednji put kupila maskaru, znači da ti stoji u fioci jako dugo. Bakterije koje mogu da se stvore u maskari posle dužeg vremena prouzrokuju crvenilo i svrab kože, a da ne pominjemo koliko će loše uticati na osetljive oči.

4. Ne zaboravi na koren trepavica!


Nanesi maskaru sve od korena do vrha trepavica. Budi pažljiva kada je stavljaš i odvoj malo vremena za to jer će u suprotnom tvoje trepavice izgledati dosta kraće nego što želiš.  

5. Ne preteruj sa snagom


Ne pritiskaj previše trepavice kada nanosiš maskaru jer će ona vrlo brzo završiti na tvojim kapcima. Stvoriće utisak da si je stavila u kolima u pokretu, a to nikako ne želiš.  

Više na: Kako naneti ajlajner prema obliku očiju

 

Za ovaj izgled preporučujemo

  • Maybelline New York The Colossal Big Shot Volum’ Express Mascara

    Poručite odmah

Povezane teme: maskara

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Make Up in the City: Šminka za aktivne devojke

Ako si jedna od onih devojaka koje su po ceo dan aktivne, od ranog jutra i teretane, preko posla ili fakulteta, pa do neizbežnog popodnevnog kafenisan...