5 pravila za dnevno šminkanje očiju

Dok se na poslu veselo šetaš hodnicima na putu do svoje kanelarije, shvatiš da te svi čudno gledaju i tek kada vidiš svoj odraz u ogledalu shvatiš da takvim izgledom nije trebalo da kročiš ni iz kupatila, a kamoli na radno mesto. Zato ti savetujemo da pročitaš nekoliko redova o tome kako treba da izgleda makeup na poslu i u drugim dnevnim aktivnostima koje zahtevaju „pripitomljenu“ šminku.  

Izbegavaj crnu senku i šljokice.


Iako je šminkanje zabavno i trebalo bi da istakne sve tvoje prednosti, nekada previše jednostavno znači previše. Ako je tvoje radno mesto kancelarija, previše napadan makeup nije prihvatljiv. Prejak smoky eye look ne dolazi u obzir, kao ni boje kao što su crna, tamno plava ili šljokice koje privlače previše pažnje.   

Ipak ne moraš potpuno da se odrekneš „zadimljenog pogleda“.


Za kancelariju, umesto crne izaberi suptilnije boje kao što su siva ili braon, koje će tvoj izgled učiniti više poslovnim. Tamniju nijansu nanesi što bliže trepavicama, a onda dalje na kapke dodaješ svetlije i svetlije nijanse.  

Pažljivo sa ajlajnerom.


Ako i dalje smatraš da je ajlajner IN, ali ne želiš da izgleda previše napadno na tvojim očima, makeup stručnjaci predlažu da njime istakneš svoje trepavice. To činiš tako da izvučeš liniju tik uz trepavice na kraju gornjeg kapka i tako ih nenapadno staviš u prvi plan.

Jednostavno je recept za uspeh.


Na oči nanesi nešto senke u boji kože, a zatim ajlajner na liniju ispod trepavica. Tako ćeš oči učiniti blistavim i optički zgusnuti trepavice. Ne zaboravi da središ i obrve, a celokupan look zaokruži pažljivo nanetom maskarom.

Kreiraj look zbog kojeg se dobro osećaš.


Nikada ne upotrebljavaj šminku zbog koje se ne osečaš samouvereno. Poenta makeupa je zapravo u tome da izgledaš samouvereno pa ako misliš da ti određene nijanse senki ne stoje najbolje, onda ni ne insistiraj da ih nosiš.  

Pročitaj još: Kako brzo i lako popraviti šminku na poslu

Za ovaj izgled preporučujemo

  • Maybelline New York The Nudes Palette

    Poručite odmah
  • Maybelline New York The Blushed Nudes Palette

    Poručite odmah
  • Maybelline New York Master Precise Liquid Eyeliner

    Poručite odmah

Povezane teme: senke za oči, ajlajner, oči

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Efekat savršeno podignutih obrva odmah! Probali smo novu olovku za obrve o kojoj svi pričaju!

Maybelline New York Tattoo Brow Lift olovka za obrve je nedavno stigla na naše tržište i naravno, nismo mogli da odolimo, a da je ne isprobamo...